İstanbul Arel Üniversitesi 2023 Yılını Ödüllerle Kapattı

İstanbul Arel Üniversitesi Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Başakşehir Living Lab İnavasyon Yarışması’ndan ödülle döndü.

Ulusal ve uluslararası akademik alanda toplumsal sorunlara çözümler üreterek adından söz ettiren İstanbul Arel Üniversitesi bununla beraber güçlü akademik kadrosu ve başarılı öğrencileriyle geliştirdiği projelerle ödül almaya devam ediyor. Bu kapsamda ülkemizde düzenlenen inovasyon ve teknoloji yarışmalarında önemli başarılar elde eden Üniversitemiz son alarak Başakşehir Living Lab İnavasyon Yarışması’nda 4 kategoride 804 proje arasından finale kalan ve Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan Mercutech Takımı “Yangın Erken Tespit ve Müdahale Dronu” ile Üniversite – Yüksekokul kategorisinde birinci olmayı başarırken Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Erdi Buluş’un Buluş Takımı “Nanoteknoloji Tabanlı Yara Bandı” projesi ile Akademisyen – Öğretmen kategorisinde üçüncü olmayı başardı.

“Üniversitemize İki Ödül Birden Getirdik”

Üniversitemize iki ödül getirdiklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Erdi Buluş ekibini ve Mercutech takımını kutladığını belirtti.

Öğretim Görevlisi Erdi Buluş; “Akademisyen-Öğretmen kategorisinde Buluş Takımı olarak “Nanoteknoloji Tabanlı Yara Bandı” projemizle üçüncülük ödülü kazandık. Ben hem ekibimi hem Merkutech takımını ve emeği geçenleri kutlarım. Üniversitemize İki ödül birden getirdik, daha nicelerine.” dedi.

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nın ödül törenine Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, yarışmacılar ve aileleri de katıldı.