İstanbul Arel Üniversitesi Akademik Kadrosu Güçleniyor

19.06.2023

İstanbul Arel Üniversitesi’nde yaptığı başarılı çalışmalarla profesör olmaya hak kazanan akademisyenler Profesörlük Cübbesini giyerek belgelerini aldı.

Son yıllarda yaşanan olumsuzluklara rağmen yaptığı akademik ve teknik çalışmalarla önemli başarılar elde eden İstanbul Arel Üniversitesi aynı zamanda akademik kadrosunu güçlendirerek yoluna emin adımlarla devam ediyor. Akademik ve teknik alanda yapılan çalışmalara desteğini hiçbir zaman esirgemeyen İstanbul Arel Üniversitesi’nde 50 öğretim üyesi Profesör olmaya hak kazandı. Profesör olmaya hak kazanan akademisyenlerimiz Tepekent Kemal Gözükara Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle cübbelerini giyerek İstanbul Arel Üniversitesi profesörlük belgelerini aldı.

Düzenlenen törene; Kalp ve Damar Cerrahisinin kıymetli hocası Prof. Dr. Bingür Sönmez Üniversite Yönetiminden Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Ercan Gegez, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Enver Duran, Prof. Dr. Ergül Berber, Üniversitemiz fakülte dekanları, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez; “Profesörlüğü biliyorsunuz üniversiteler veriyor. Dolayısı ile profesörlük takdim törenini de son iki yıldır tüm öğretim görevlilerimizi kapsayacak şekilde düzenlemek istedik. Ben profesörlük unvanı alan tüm öğretim üyelerimizi gönülden kutluyorum. Aramıza katılan tüm öğretim üyelerini canı gönülde kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Ercan Gegez konuşmasının ardından Fakülte Dekanları ile birlikte akademisyenlere cübbelerini giydirerek belgelerini takdim etti. Tören belge takdimi ve profesörlük cübbesinin giyiminin ardından sona erdi.

İstanbul Arel Üniversitesi tarafından profesörlük belgesi almaya hak kazanan akademisyenlerin ismi ise şu şekilde;

Fen Edebiyat Fakültesi

Prof. Dr. Feryal Delfin Gündüz  Sosyoloji Bölümü

Prof. Dr. Mazlum Çöpür       Psikoloji Bölümü

Mühendislik – Mimarlık Fakültesi