İstanbul Arel Üniversitesi Eğitim Ağını Büyütmeye Devam Ediyor

13.06.2023

İstanbul Arel Üniversitesi ile Rowan Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencilerine iyi bir gelecek hazırlamak için uluslararası arenada çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ABD’de bulunan Rowan üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı.

İş birliği protokolünün imza töreni için Üniversitemize gelen Rowan Üniversitesi Elektrik – Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Robi Polikar,  Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Güner ve Uluslararası Eğitim Müdürü Gökhan Alkanat Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara’yı makamında ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. İstanbul Arel Üniversitesi Onursal Başkanı Kemal Gözükara’nın da yer aldığı toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergül Berber ve Prof. Dr. Hüseyin Gün, Mimarlık – Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Göse, İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Harun Demirkaya, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Uğur Özgöker ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Necmiye Karataş hazır bulundu.

Özgür Gözükara ve beraberindeki heyet daha sonra Üniversitemize gelen Rowan Üniversitesi ekibine Ar-Ge Merkezlerini, Laboratuvarları ve derslikleri gezdirerek İstanbul Arel Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Üniversitemiz Senato Toplantı odasında İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ercan Gegez Başkanlığı’nda toplanan heyetler iki üniversite arasında iş birliği protokolünü imzaladı.

İmzalanan protokol kapsamında Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık – Mühendislik Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu Rowan Üniversitesi ile eğitim alanında ortak çalışmalar gerçekleştirecek.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal’ın da katıldığı imza töreninin ardından değerlendirme toplantısı yapıldı.