İstanbul Arel Üniversitesi ile Uluslararası İşbirliği Anlaşmaları

05.07.2022

Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Özgür GÖZÜKARA başkanlığındaki İstanbul Arel Üniversitesi heyeti 19-26 Haziran 2022 tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkentti Bişkek’te bulunan başta Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi olmak üzere 5 üniversiteyi ve Kazakistan’da ise Hoca Ahmet Yesevi Türk Kazak Üniversitesini ziyaret etmiş, Üniversitemizle söz konusu üniversiteler arasında, başta öğrenci ve öğretim üyesi değişimini ön gören eğitim ve iş birliği anlaşması imzalanmıştır. Programa katılacak öğrencilerimiz, Rusça, Kırgızca ve Kazakça dillerini, Atayurt Orta Asya’nın güzelliklerini ve değerlerini öğrenme ve geniş bir çevre edinme imkanına sahip olacaklardır.

Söz konusu anlaşmaların  uygulamasına 2022 – 2023 eğitim – öğretim yılından itibaren  başlanacaktır.