İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Fırsatlarını Arttırıyor

28.03.2024

İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Fırsatlarını Arttırıyor

Üniversitemiz ile MGX Stüdyo arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama Araştırma Merkezi (ArelKAM) Üniversitemiz öğrencilerinin iş ve kariyer konusunda seçeneklerini artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli sektörlerden birçok firma ile iş birliği yapan ve Üniversitemizde düzenlenen Kariyer Günleri’nde öğrencilerle buluşturan ArelKAM son olarak MGX Stüdyo ile iş birliği protokolü imzaladı.

İstanbul Arel Üniversitesi, önde gelen prodüksiyon firmalarından MGX Stüdyo ile iş birliği yaparak öğrencilerine sektör deneyimi ve pratik beceriler kazandırmayı hedefliyor. Gerçekleştirilen imza törenine İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Büker, Dr. Öğr. Üyesi Rahime Akikol ve MGX Stüdyo CTO Fatih Eke ve Ar-ge Koordinatörü Halit Gülmez katıldı. Törende, sinema ve televizyon alanında akademik ve pratik bilgi birikimini bir araya getirerek öğrencilere benzersiz bir eğitim fırsatı sunmayı amaçlayan ortaklık vurgulandı.

Yapılan iş birliği ile Arel Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, MGX Stüdyo’nun profesyonel kadrosuyla bir araya gelerek gerçek projelerde yer alma, stüdyo ortamında deneyim kazanma ve sektördeki güncel gelişmeleri takip etme şansına sahip olacaklar. İstanbul Arel Üniversitesi ve MGX Stüdyo arasındaki bu iş birliği, sinema ve televizyon sektöründe geleceğin yeteneklerini yetiştirmek adına önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.