İstanbul Arel Üniversitesi Kültürel Mirasına Sahip Çıkıyor

26.04.2024

Üniversitemiz Gastronomi Laboratuvarında Şef Ekin Doğrusöz’ün katılımı ile “Bir Başka Gastronomi” etkinliği düzenlendi.

Son günlerde tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar nedeni ile yerel ürünlerin kullanımı ve tüketimi gündeme gelirken İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı da yerel ürünlerin kullanımı ve bölgesel kalkınma için eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda yerel ürünlerin kullanımına özen gösteren ve reçetelerini yerel ürünlerle şekillendiren Şef Ekin Doğrusöz öğrencilerle bir araya gelerek önemli bilgiler verdi. Yerel ürünleri kullanarak öğrencilerle beraber birbirinden lezzetli yemekler hazırlayan Şef Ekin Doğrusöz bununla beraber öğrencilere geri dönüşümün öneminden bahsetti.

“Yerel Ürünlerin Kullanımı Bölgesel Kalkınma İçin Önem Arz Etmektedir”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vildan Özhan yerel ürünlerin kullanımının kültürel miras açısından önemli olduğunu vurguladı.

Öğretim Görevlisi Vildan Özhan; “Geleneksel ve yerel ürünlerin kullanımı, sürdürülebilirlik, bölgesel kalkınma ve kültürel mirasın korunması açısından önem arz etmektedir. Günümüz dünya gastronomisinde öze dönüş ve yerel ürünlerin kullanımında artış görülmektedir. Bu noktada biz akademisyenlere ve şeflerimize büyük görev düşüyor. Bende uygulama derslerimde yerel ürünlerin kullanımına özen gösteriyor ve geleceğin şef adaylarına her fırsatta bunun önemini vurguluyorum. Değerli konuğum Şef Ekin Doğrusöz’de yerel ürünlerin kullanımına özen gösteren, bu alanda çalışmalar yapan ve reçetelerini yerel ürünlerle şekillendiren ve modernize eden bir anlayışa sahip. Kendisiyle ” Bir Başka Gastronomi” bakış açısıyla çok keyifli bir workshop gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu