İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akyol, Yök Üstün Başarı Ödülü’nün Sahibi Oldu

07.10.2021

İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akyol, YÖK tarafından her yıl verilen Üstün Başarı Ödülleri’nde Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisi’nde ödülün sahibi oldu. Prof. Dr. Ayşe Akyol, ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl beşincisi verilen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”nde verilen ödül, Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisi’nde, danışmanlığı İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akyol tarafından yapılan, Doktora öğrencisi Çağatay Akdoğan ile gerçekleştirdikleri “Farklı Reklam İçeriğine Maruz Kalan Deneklerin İşlevsel, Bilişsel ve Genetik Yanıtları Üzerinden Reklam Etkinliğinin Analizi” isimli doktora tezi ile kazanılmış oldu. Hoca- öğrenci iletişimine dikkat çekmek, bu konuya önem verildiğini göstermek amacıyla öğrenci ile tez danışmanın birlikte ödüllendirildiği törende Prof. Dr. Ayşe Akyol, Trakya Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Çağatay Akdoğan ile birlikte ödüle layık görüldü.