İstanbul Arel Üniversitesi Sanat Galerisi ve Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Nişancı’nın Vefa Sergisi bugün açıldı.

16.03.2022

Sergiye Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, Rektörümüz Prof. Dr. Ercan Gegez, Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Kılıçaslan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Ganiz, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal ve değerli akademisyenlerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Ercan Gegez gerçekleştirdi. Gegez, “Güzel Sanatlar Fakültesi gümbür gümbür geldi, bunun için Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Güler Ertan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Ganiz’e çok teşekkür ediyorum. Diğer teşekkürü de Enver Hoca hak ediyor, ‘Tıp ve Sanat’ın hatta başka fakültelerin bir araya gelmesine çok ön ayak oldu. Bugün Tıp Fakültesi’nden bir hocamızın sergisini gezeceğiz. En güzeli farklı disiplinlerin birbirlerini destekleyerek bir araya gelmesi oldu.” dedi.

Prof. Dr. Ercan Gegez konuşmasını “Bugün burada bir kardiyolog bir resim sergisi açıyor, bu bir ressamın kalp ameliyatına girmesinden daha güzel bir şey.” diyerek tamamladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Ganiz, sergi sahibi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Nişancı’dan söz ederek serginin açılmasında büyük katkı sahibi olan Prof. Dr. Enver Duran’a ve Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Nişancı’ya çok teşekkür etti.

Prof. Dr. Selahattin Ganiz, “Kardiyolog Prof. Dr. Ahmet Hoca’nın, 40 resmiyle sergi kuruldu. Doktorlar bizlere sağlığımızı bahşettiler bizim de bundan dolayı vefa borcumuz olduğu için serginin ismini ‘Vefa Sergisi’ koyduk.” dedi.

Sergi sahibi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Nişancı, “Burada bulunmaktan çok gururlu ve mutluyum. Sosyal sorumluluk çerçevesinde pandemiden itibaren resim yapmaya başladım. Resimlerden elde ettiğimiz gelirle birçok derneklere sosyal yardımlarda bulunuldu. Hala bu amaçla sosyal sorumluluk çerçevesinde resim yapmaya devam ediyorum. Ben kardiyoloğum, resim eğitimim yok ama ilerlemeye devam ediyorum. Manevi amaçla bu yolda yürümeye devam edeceğim. Bana bu imkanı sundukları için İstanbul Arel Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.