İstanbul Arel Üniversitesi TEKNOFEST’te Yerini Aldı

02.05.2023

İstanbul Arel Üniversitesi dünyanın en büyük havacılık uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te yerini aldı.

İstanbul Arel Üniversitesi akademik başarılarının yanı sıra geliştirdiği projelerle sanayi ve teknoloji alanında da adından söz ettiriyor. Geliştirdiği 11 Öğrenci Projesi ile TÜBİTAK’tan (2209) destek almayı başaran Üniversitemiz 2.5 milyona yakın ziyaretçinin ziyaret ettiği ve bir milyona yakın yarışmacının dahil olduğu TEKNOFEST’te 11 proje ile finale kalarak bir başarıya daha imza atarken Polimer Teknolojiler ve Kompozit Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARELPOTKAM) ve Sivil Havacılık Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Erdi Buluş projesi ile Türkiye 3.’sü olmayı başardı.

27 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Havaalanında başlayan ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği festivalde yerini alan İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri, projeleri ile Üniversitemizi temsil ederken aynı zaman da bilimin ve teknolojinin merkezinde bulunarak kendilerini geliştirme şansını elde ediyor. Ülkemizin savunma sanayisine önemli katkılarda bulunan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar gibi birçok önemli isimle tanışma fırsatı bulan ve binlerce proje arasından finale kalmayı başaran öğrencilerimiz, farklı yarışma alanlarında ilk 10’a girmeyi hedefliyor.

Stantlarda projelerini sunan öğrencilerimizi ziyaret eden Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Üniversitemiz Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Göse ve
ARELMED-I Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkez Yönetimi, öğrencilerimize destek oldu. Çok sayıda ziyaretçinin de öğrencilerimizin stantlarını ziyaret ederek yoğun ilgi duyduğu TEKNOFEST, 1 Mayıs Pazartesi günü çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

Dünyanın En Büyük Havacılık ve Uzay Teknoloji Festivali’nde Yer Alan Proje ve Takımlarımız ise şu şekilde;

• İHA ve Savunma Sanayi Takımı (Merkutech);

Yangın erken tespit ve Müdahale Dronu, Basınç Tesirli Yangın Müdahale Kapsülü, Karşı ateş Teknikli Yangın Müdahale Dronu

• RE – MED Takımı;

El Kaslarının Rehabilitasyonu İçin EEG Kontrollü Aktif Ortezi,