İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 7. YILINI KUTLUYOR

15.03.2023

Üniversitemiz Cevizlibağ Sağlık Yerleşkesinde 14 Mart Tıp Bayramı ve İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kuruluş Günü etkinliği düzenlendi.

Yurt savunma hareketi olarak başlayan ve yıllarca Türk Hekimlerimiz tarafından gururla kutlanan 14 Mart Tıp Bayramına denk gelen İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi kuruluş günü Üniversitemiz de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Üniversitemiz Cevizlibağ Sağlık Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, Mütevelli Heyeti Başkanımız Özgür Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal, Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerini temsilen bir konuşma yapan Tıp Fakültesi ikinci dönem öğrencisi Elanur Gezmişoğlu Tıp Bayramının öğrenciler için öneminden bahsetti. Konuşmasında ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketine de değinen Gezmişoğlu depremde kaybettiğimiz canlar nedeniyle yas içinde bir anma günü yaşadığımızı dile getirdi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal ise 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihi ile detaylı bilgiler verdi. Tıp öğrencilerinin milli mücadeleye sağladığı katkılara dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak sağlık alanında ülkemize önemli hizmetler sağlamak için çalışmalara devam ettiklerinin altını çizdi.

Törende konuşan Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Enver Duran İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluş hikâyesini anlatarak Onursal Başkanımız Kemal Gözükara’nın tıp fakültesinin kurulması için büyük bir çaba harcadığını vurguladı. Kurulduğu günden beri İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sağlık alanında önemli çalışmalarla yoluna devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Enver Duran İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Gözükara Uygulama Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kurulacağının müjdesini verdi.

“Multidisipliner Yaklaşımlar Geleceğimize Yön Verecek”

Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez ise günümüzde bilimin multidisipliner bir yapıya döndüğünü ve bu nedenle özellikle tıp fakültelerinin diğer bölümlerle ortak çalışmalar yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Ercan Gegez;  “Tıp Fakültemizin tarihi çok güzel. İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültemizin geçmişi çok parlak başlamış. Kuruluş tarihimizin Tıp Bayramı’na denk düşmesinin bir anlam taşıdığına inanıyorum. Başta Vakıf Başkanımız Özgür Gözükara’nın yoğun çabaları ile İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi çok farklı bir yere doğru taşındı. Giderek dünya multidisipliner yaklaşımlara doğru gidiyor. Bugün kendisi dışında diğer fakültelerle iş birliği içinde olmayan ne tıp fakültesinin ne de başka bir fakültenin gelecekte başarılı olma şansı yok. Hem akademik çalışmalarda hem de müfredat çalışmalarında geleceğe dönük adımlar atmak isteyen fakültelerin her şeyden önce multidisipliner yaklaşımları önemsemesi gerektiğine inanıyorum. Bugün mühendislik fakültesi ile ortak çalışma yapmayan tıp fakültesi geleceğe imza atamayacak. Yapay zekânın ve bir takım yeniliklerin teknolojik yetişmelerin önümüze çıktığı noktada tıp fakülteleri ve diğer fakülteler bunları göz ardı ederlerse eski müfredata sadık kalarak devam ederlerse başarı şansları olmayacak. Bu fakültenin 7. Yıla gelmesinde emeği geçen herkese başta Kurucu Dekanım Prof. Dr. Enver Duran’a, Dekanım Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal’a herkese çok çok teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

“En Büyük Gücümüz Akademik Kadromuzdur”

Önümüzdeki 10 yıllık süreçte Üniversitemizin sağlık alanında büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini vurgulayan Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara İstanbul Arel Üniversitesi’nin en büyük gücünün akademik kadrosu olduğunu belirtti.

Özgür Gözükara konuşmasında; “Aslında bizim Tıp Fakültemizin temelleri Prof. Dr. Enver Duran Hocamızın gelmesi ile başladı 2012 yılında atıldı. Bugün burada hep beraber bu noktadayız. Tıp Fakültemiz kendini ispat etmiştir. Laboratuvarlarımızla son teknoloji cihazlarımızla kendini ispat etmiştir. Ama en büyük gücümüz her zaman söylüyorum; akademik kadromuzdur. Bu güçlü kadro çok büyük güven veriyor. Sağlık sektörü büyüyor. Çok dinamik. Özel sektör olarak da hastane grupları sürekli sağlık alanını daha iyi nasıl yaparız diye gece gündüz çalışıyorlar. Bizler de öyle. Bu sektörü çok önemsiyoruz. Önümüzdeki on yıllık süreçte de sağlık alanında, sağlık fakülteleri alanında büyümeye, gelişmeye yeni bölümler açmaya devam edeceğiz. Sağlık bizim için ayrı bir parantez olacak. Hastane projesini zaten söylediler. Ben bu güzel organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Tüm ekiplerimizi, tüm sağlık çalışanlarımızı hocalarımızın bayramını kutluyorum. İyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.