İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

03.03.2022

İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Beyaz Önlük Giyme Törenine öğrencilerin aileleri, İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özgür GÖZÜKARA ve Onursal Başkan Kemal GÖZÜKARA, Rektörümüz Prof. Dr. Ercan GEGEZ, Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur GENÇ, Memorial Sağlık Grubu doktorları ve öğretim üyeleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran “Bilgisizliğin ve hataların insan yaşamına mal olduğu bir mesleğin mensubu olarak Tıbbiyelinin çok çalışması ve bu çalışma temposunu yaşamı boyunca devam ettirmesi gerektiğini vurguladı.”

Prof. Dr. Enver DURAN; “Öğrencilerimizin bugün, önlüklerini giyerek yeni bir hayata başlayacağını, beyaz önlüğün, hekimlik mesleği için; dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, alçak gönüllü ve sorumlu olmanın, din, dil, ırk, cinsiyet ayırımı yapmadan hizmet aşkının sembolü olduğunu, beyaz önlük giyildikten sonra önlüğün kirlenebileceğini, ancak beyaz önlüğün temsil ettiği mesleki, vicdani, ahlaki ve insani değerlerin bırakın kirlenmesini, lekelenmesine bile tahammülümüzün olmaması gerekir” dedi.

“Hepimiz çalıştığımız bu kurumu en yüksek seviyeye getirmeye çalışmalı, öğrencisi olduğunuz Arel Üniversitesi ve stajyeri olduğunuz Memorial Sağlık Grubu ile gurur duymalıyız.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem UZAL ise ailelere “Çocuklarınız bize emanet, Arel Üniversitesi’nde iyi bir hekim ve insanlığın hizmetinde iyi bir bilim insanı olacağına emin olunuz.” dedi.

Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Yusuf KAYGISIZ ise yaptığı konuşması ile çok çalışamaya bilime ve üretmeye katkı sağlayacaklarına ve beyaz önlüğün temsil ettiği değerleri koruyacaklarına söz verdi.

İstanbul Arel Üniversitesi Cevizlibağ Yerleşkesinde gerçekleşen törene Memorial Sağlık Grubunun CEO’su Uğur Genç “4 yıl önce heyecanla çıktığımız yolda gençlerimize bugün beyaz önlük giydiriyor olmak çok önemli. Çok mutlu ve gururluyuz. Arel Üniversitesi ve Memorial Sağlık Grubu olarak gençlerimizin yetkin, kaliteli hekimler olarak Türk Tıp camiasına katılacaklarına emin olmanızı isterim. Çok kutsal bir mesleğiniz var en iyisini yapmak için çalışın.” dedi.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan GEGEZ ise “Öğrencilerimiz sorumluluklarını biliyor biz de Üniversite olarak onlara en iyi eğitimi vereceğimize söz veriyoruz” dedi.

Rektörümüz beyaz önlüklerini giyen Tıp Fakültesi öğrencilerine hitaben; “Bilimden ayrılmadan Türk Milletine ve insanlığa büyük değer katacağınıza, İstanbul Arel Üniversitesini ülkemizde ve yurt dışında, iyi yetişmiş bir hekim ve iyi bir insan olarak temsil edeceğinize inancımız tamdır. Yolunuz bilimin ışığında aydınlık ve açık olsun” dedi.