İstanbul Arel Üniversitesi ve İdealist İç Mimarlık Derneği İşbirliği ile İç Mimarlık Projeleri Dersleri Başlıyor.

22.03.2022

İç Mimarlık Derneği’nin Addresistanbul’da yer alan Merkez’inde gerçekleşen imza törenine İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Ercan GEGEZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Didem BAŞ, Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin GÖSE ile İDEALİST İç Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla KUZU, Yönetim Kurulu üyesi ve Eğitim Komisyonu YK temsilcisi Hakan Helvacıoğlu, dernek üyeleri İç Mimar Efe Urgunlu, İç Mimar Erhan Sağır, Dernek Genel Koordinatörü Mimar Aynur Yılmaz katıldı.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Ercan GEGEZ ve İDEALİST Derneği Kurucu Üyesi ve Başkanı Atilla KUZU tarafından imzalanan protokol Marka Ders olarak seçilen Proje Dersi grubunu kapsıyor. İstanbul Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, uluslararası tanınmış tasarımlara imza atan, alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası uygulamalar gerçekleştiren tasarımcılarla proje yapabilecekler ve dernek çatısı altında gerçekleştirilecek jüri ve etkinlerle tasarımda söz sahibi önemli isimlerle bir araya gelebilecekler. Projeleri ile tasarımcılardan alacakları başarılı öğrencilere verilecek katılım ve referans belgeleri ile meslek hayatlarına diğer meslektaşlarından bir adım önde başlama ayrıcalığına ve ilerideki meslek yaşamları için unutulmaz bir deneyim kazanma şansına sahip olabilecek.

Öğrencilerin bu dönem proje dersi konuları doğrultusunda, İdealist İç Mimarlık Derneği üyelerinden, özellikle yeme içme alanları, gastronomi konusunda yoğunlaşmış tasarımcılar Efe Urgunlu ve Erhan Sağır dönem boyunca İdealist Merkez’de dersleri yürütecekler. Öğrenciler derslerin yanısıra, şantiye ziyaretleri ile profesyonel hayata ilişkin deneyimlerini artıracak, jürilerde İdealist üyesi diğer tasarımcılarla tanışma ve  görüş alma olanağına sahip olacaklar.