İstanbul Arel Üniversitesi’nde 13. Kariyer Günleri Coşkusu

15.05.2023

İstanbul Arel Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kariyer Günleri bu sene de dolu dolu geçti.

İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler 100’ün üzerinde firma ile staj ve iş görüşmesi şansını elde etti. Etkinliğe katılan öğrenciler kariyer planlaması çerçevesinde gerçekleşen söyleşilere katılarak iş ve sanat dünyasının önemli isimlerinden tavsiyeler aldı.

Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesinde açılış programı ile başlayan Kariyer Günleri Etkinliği’ne; İstanbul Arel Üniversitesi Onursal Başkanı Kemal Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Gazeteci Ekrem Açıkel, Türk Hava Yolları Uluslararası İlişkiler ve İttifaklar Başkanı Özlem Salihoğlu, Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, TÜYAP Fuarcılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Saraç, Memorial Sağlık Grubu Ceo’su Uğur Genç, ünlü şarkıcı Derya Uluğ, İstanbul Arel Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli, firma temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Üç farklı oturumun gerçekleştiği Kariyer Günleri Etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Arel Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından verilen mini konserle öğrenciler eğlenceye doyarken, İstanbul Arel Üniversitesi Laboratuvarında E – Spor CS GO turnuvası düzenlendi.

“Yeteneklerini İş Alanınızın Dışında da Geliştirmeye Çalışın”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kariyer Günleri’nin açılış oturumunda konuşan İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez öğrencilerin kendilerini geliştirmesi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Ercan Gegez Konuşmasında; “Firmalarla tanıştığınız önemli bir günü beraberce yaşıyoruz. Burada gördüğünüz bir sürü firmayı, burada gördüğünüz bir sürü yöneticiyi, burada gördüğünüz bir sürü kişiyi belki iş dünyasında yanına çok kolay ulaşamayacağınız pozisyonlarda göreceksiniz. Dolayısıyla bu fırsatı lütfen kaçırmayın. Size tavsiyem şu olacak; ne iş yaparsanız yapın yaptığınız işte çok iyi olun. Yaptığınız işte çok iyi olduğunuz zaman ne iş yaptığınızın pek bir önemi kalmıyor. Multidisipliner olmaya çalışın. Yeteneklerinizi iş alanınızın dışında da geliştirmeye çalışın. Bu size büyük fayda sağlayacak. Lütfen bunu ilke edinin. Kendinizi iş hayatınız boyunca okul hayatında olduğu gibi geliştirmeye çalışın.“ şeklinde konuştu.

“Sektöründe Önde Gelen Firmaların Yöneticileri Öğrencilere Önemli Tavsiyelerde Bulundu”

Daha sonra sahneye çıkan Deneyimli Gazeteci Ekrem Açıkelİşinde Mutlu Olmak” konulu bir sunum gerçekleştirdi.  Sunumunun ardından ikinci oturumun moderatörlüğünü yapan Gazeteci Ekrem Açıkel, Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, Türk Hava Yolları Uluslararası İlişkiler ve İttifaklar Başkanı Özlem Salihoğlu, TÜYAP Fuarcılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Saraç, Memorial Sağlık Grubu Ceo’su Uğur Genç’e kariyer hayatları ile ilgili sorular sordu. Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşinin ardından söyleşiye katılan yöneticiler öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Şarkıcı Derya Uluğ; “Çok Dibe Düştüğüm Zamanlar Oldu”

Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen üçüncü oturumun konuğu ise ünlü şarkıcı Derya Uluğ oldu. Keyifli anlar yaşanan söyleşinin ardından öğrenciler merak ettiği soruları Derya Uluğ’a yöneltti. Kariyer hayatı ile ilgili özel bilgiler veren Derya Uluğ, öğrencilerin umutsuzluğa kapılmaması konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Ünlü Şarkıcı Derya Uluğ; “Ben genelde moralim çok bozuk olunca yazıyorum. Bir şekilde birine anlatmak yerine genel olarak yazıyorum. Yazarak gerginliğimi ya da mutsuzluğumu atıyorum. Çok dibe düştüğüm zamanlar oldu. Hiçbir şey yazamadığım, üretemediğimi düşündüğüm ya da bazı şeylerin istediğim gibi gitmediği zamanlar oldu. Bir kere kendime biraz zaman tanıdım. Hiçbir şey bir anda bozulmadığı gibi bir anda düzelmeyecek. O yüzden kendime biraz zaman tanıdım. Olan oluyor. O yüzden rahat olmak lazım öncelikli olarak. Bir sorunla karşılaştığımda diyorum ki sorunu konuşmak yerine nasıl çözebilirim. Gerçekten umutsuzluğa kapılmayın. Nefes aldığımız sürece umut vardır lafı gerçekten doğru. Vazgeçmeyin. İstediğiniz şeyden vazgeçmeyin. Benim en önemli tavsiyem bu olabilir. Ben vazgeçmiyorum. Gerçekten bir şeyi çok istiyorsam uzun süre bile olsa onun arkasında duruyorum, ona ulaşmak için çabalamaya devam ediyorum. Yaşamı biz kendimiz kendi adımıza kolaylaştırabiliriz. Siz kendinize öncelikli olarak çok değer verin. Çünkü hepiniz ayrı ayrı çok değerlisiniz. Bu dünyaya yalnız geldiniz. Siz bir bireysiniz. Aileleriniz tabii ki de değerli ama önce her zaman kendinize değer verin. Nefes aldığınız sürece en başta kendinizle baş başasınız. O yüzden kendinizi ne kadar değerli hissederseniz insanlarda size o değeri verecektir zamanla. Mutsuz olduğunuz anlarda lütfen bunları hatırlayın isterim ben. Sizler her biriniz çok değerlisisiniz. “ dedi.

Zaman zaman kahkahaların yükseldiği söyleşi plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Aynı zamanda Kariyer Günleri’nde 100’ün üzerinde firmanın katılımı ile gerçekleşen fuarda öğrenciler birçok firma ile tanışarak iş dünyasına ilk adımlarını attı. Bununla beraber stantlarda düzenlenen mini yarışma ve çekilişlerle etkinliğe katılan öğrenciler çeşitli ödül ve eğitimleri almaya hak kazandı.

Etkinliğe Katılan Firmalar Öğrencilerle Bir Araya Geldi

İstanbul Arel Üniversitesi’nde gerçekleşen Kariyer Günleri’ne sektöründe isim yapmış uluslararası ve ulusal firmalar öğrencilerle bir araya gelerek iş ve staj başvurusu aldı. Fuarda yer alan önemli firmalar ise şu şekilde;

ACIBADEM SAĞLIK GRUBU

AIR CLINIC SAĞLIK HİZMETLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

AİLE HASTANESİ

İBB BÖLGESEL İSTİHDAM OFİSİ

İBB SPOR AŞ

İGA

İMAK OFSET BASIM YAYIN A.Ş.

İSKİD-İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ