İstanbul Arel Üniversitesi’nde Japonya Esintisi

26.04.2024

İstanbul Arel Üniversitesi’nde Japonya Esintisi

Üniversitemiz Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine Şef Uğur Girdik tarafından Japon mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan “Sushi” eğitimi verildi.

Üniversitemiz Gastronomi Laboratuvarı birçok ülke mutfağına ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz günlerde markalı dersler kapsamında İtalya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pizza ve makarna çalışması yapılan laboratuvarda, son olarak Japon mutfağının geleneksel lezzeti sushiye ev sahipliği yaptı.

Birçok restoran ve otellere danışmanlık hizmeti veren ve uluslararası alanlarda ülkemizi başarı ile temsil eden Şef Uğur Girdik tarafından verilen eğitimde, Üniversitemiz Aşçılık Programı öğrencileri Japon mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan sushinin püf noktalarını uzmanından öğrendi.

Üniversitemizin Gastronomi Laboratuvarı’nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikle sushinin tarihçesi ve dünya mutfağındaki yeri anlatıldı. Deniz ürünlerinin Japon mutfağında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Şef Uğur Girdik, sushi yapımında dikkat edilmesi gereken konuları Üniversitemiz öğrencilerine uygulayarak anlattı. Çalışmada, Uramaki, Nigiri ve Califnia sushi çeşitlerini yapan Şef Uğur Girdik, daha sonra öğrencilerin yaptığı Sushi çeşitlerini inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Çalışmanın ardından Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vildan Özhan Üniversitemize gelerek öğrencilerimize uygulamalı sushi eğitimi veren Şef Uğur Girdik’e teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Birbirinden güzel çalışmaların yapıldığı etkinlik teşekkür belgesinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ve yapılan Sushi çeşitlerinin sunumu ile son buldu.