İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent Ziyareti

18.05.2022

İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent Ziyareti

Üniversitemiz İşletme Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi öğrencilerimiz İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent’i ziyaret etti.

Teknoloji firmalarına ve girişimcilere teknoloji geliştirmeleri ve bu teknolojileri ticarileştirmeleri için en uygun ortam ve olanakları sunan İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent’eüniversitemiz İşletme Yönetimi 1. ve 2. Sınıf ile İnsan Kaynakları Yönetimi 1. ve 2. Sınıf öğrencilerimizziyaret etti.İTÜ ARI Teknokent, İTÜ Çekirdek, İTÜ Magnet, Innogate, BigBang ve BeeTech markalarının gelişim aşamaları ve paydaş markalara sunulan desteklerin detayları hakkında açıklamalar yapıldı.

1.655.000 m2 toplam arazi üzerine kurulu 10 bina ve 300’den fazla teknoloji şirketi ile ilgili teknik detaylar öğrenildi. Ziyaretin ilk aşamasında konferans salonunda İTÜ Çekirdek Kuluçka Programı Uzmanları Övgü GÜNGÖR ve Mert KONUK tarafından İTÜ ARI Teknokent’in bünyesinde barındırdığı firmalar ve girişimciler için yürüttüğü çeşitli programlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Üniversitemiz öğrencileri tarafından sorulan sorular hem uzmanlar hem de İTÜ Çekirdek BİGG ve Kuluçka Programı Yöneticisi Yunus İSMAYİL tarafından yanıtlandı. Ziyaretimizin ikinci aşamasında ise fikirlerini ticarileşebilir ürün ya da hizmete dönüştürmek isteyen girişimciler için Erken Aşama Kuluçka Merkezi olan İTÜ Çekirdek gezilerek faaliyet gösteren firmalardan bir tanesinin üretim süreci yerinde gözlemlendi.