İstihdam Destekli İthalat-İhracat Müşteri Temsilciliği Eğitimleri İçin Yeni Kayıt Dönemi Başladı

26.09.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ArelSEM) ve Gümrük Müşavirleri Derneği’nin iş birliğinde İthalat – İhracat Müşteri Temsilciliği Sertifika Programı başlıyor.

İstanbul Arel Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi düzenlediği sertifika programlarıyla iş ve çalışma dünyasındaki vatandaşlarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Çeşitli sektörlerde alanında uzman kuruluşlarla yaptığı iş birlikleri kapsamında düzenlenen sertifika programları ile bireylerin mesleki anlamda gelişmelerini sağlayan ArelSEM aynı zamanda katılımcılara iş bulma konusunda önemli avantajlar sağlıyor. Verdiği eğitimlerle binlerce kişinin iş bulmasında önemli rol oynayan ArelSEM, İthalat ve İhracat alanındaki personel açığını kapatmak için çalışmalara başladı.

Çalışmalar kapsamında ArelSEM ve Gümrük Müşavirleri Derneği ile birlikte yürütülen İthalat ve İhracat Müşteri Temsilciliği Sertifika Programı yeni dönem kayıtları başlıyor. Gümrük sektörünün ihtiyaç duyduğu personel açığını kapatmak için düzenlenen program aynı zamanda katılımcılara önemli bir kariyer avantajı sağlıyor. 50 saatlik eğitim içeriği ile programı başarı ile tamamlayan katılıcımlar ithalat ve ihracat sektöründeki tüm yetkinliklere sahip olarak kolayca iş bulma şansına sahip oluyor. Bununla beraber İstanbul Arel Üniversitesi ve Gümrük Müşavirleri Derneği ’de katılımcılara iş bulma konusunda destek sağlıyor.

Katılımcılara e-Devlet Onaylı Sertifika Veriliyor

Katılımcılar alanında deneyimli ve uzman eğitimciler tarafından ithalat ve ihracat konusunda detaylı bir şekilde eğitim alırken aynı zamanda sektörde aktif bir şekilde kullanılan yazılım programlarına hakim olarak sektörde önemli derece de ihtiyaç duyulan personel ihtiyacını karşılamış olacak. Ayrıca teorik ve uygulamalı eğitimin olduğu program sonunda katılımcılara e-Devlet onaylı sertifika verilecek.

Gümrük Sektöründe Üniversite Onaylı İstihdam Destekli Tek Program

Program kapsamında gerçekleşecek eğitimler İstanbul Arel Üniversitesi Cevizlibağ Yerleşkesi’nde yüz yüze gerçekleşecek. Devam zorunluğunun olduğu program hafta sonları saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek ve eğitimler 5 hafta boyunca devam edecek. 50 saat sürecek eğitim sonunda başarılı olan adaylar e-Devlet onaylı sertifikayı almaya hak kazanarak ithalat ve ihracat şirketleri ile gümrük firmalarında iş bulma şansına sahip olacak.

Sektör değiştirmek isteyen ya da gümrük alanında kariyer yapmak isteyen katılımcılar Üniversitemizin web sayfasından ve arelsem@arel.edu.tr mail adresinden 30 Eylül 2023 tarihine kadar başvuru yaparak programa katılabilecek.

Program Kapsamında Verilecek Eğitimlerin İçeriği İse Şu Şekilde;

• Gümrük nedir?
  • Gümrük Müşavirliği nedir?
  • Gümrük Müşaviri ve yardımcısı kimdir?
  • Stajyer kimdir?
  • Müşteri Temsilcisi kimdir?
  • YGM müessesesi nedir?
  • Gümrük Müdürlükler ve Bakanlık Yapısı Hangileridir?
  • Temel Tanımlar
  • İthalat Operasyon Süreci
  • İhracat Operasyon Süreci
  • Dış Ticarette Kullanılan Belgeler(Beyanname, Atr,Eur1)
  • Özet beyan, Konşimento/ T1 Belgeleri
  • (Evrak Temin Süreçleri Ve Gümrük Beyannamesi İçin Gereklilikleri)
  • Küşat İşlemleri, Elleçleme İşlemleri Geçici, Depolama /Antrepo
  • Ödeme Şekilleri
  • Teslim Şekilleri
  • Tareks İzni(Tebliğler Hakkında Bilgilendirme)
  • Kayıt Belgesi Alma Uygulaması
  • Firma Kaydı Nasıl Açılır?
  • Tps Uygulamaları (Dahilde İşleme, Geçici İthalat İzni, Ölçü Ayar İzni, Tarım Ve Veteriner İzinleri,Titck İzni )
  • Evrim Yazılım İthalat ihracat Modülü (Bilgisayar Laboratuvarında uygulamalı olarak yapılacaktır.)

Detaylı bilgi tıklayınız;