Kutup Araştırmaları Heyeti İnuit Konsey Başkanı Lisa Koperqualuk ile Bir Araya Geldi

24.01.2024

İstanbul Arel Üniversitesi Kutup Araştırmaları Merkezi heyeti, İnuit Konsey Başkanı Lisa Koperqualuk ile İstanbul’da bir araya gelerek İnuit Türkleri ile yapılacak iş birlikleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ülkemizde düzenlenen “Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC)” için İstanbul’da bulunan Koperqualuk, burada Üniversitemiz Kutup Araştırmaları Merkezi heyetine yaşam alanları olan Kuzey Kutbu’nun sorunları ve Türkiye’den beklentileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Görüşmede, Türkiye’nin bölgeye sanat ve eğitimle girmesinin iyi olacağı konuşulurken, Türkiye ile Nunavik arasında yapılacak ticari anlaşmaların iki toplum için faydalarından bahsedildi. Düzenlenen röportaja çeşitli basın kuruluşları da destek verirken TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Dr. Atilla Yılmaz da Lisa Qiluqqi Koperqualuk ile görüşme yaptı.

Görüşmede İstanbul Arel Üniversitesi Kutup Araştırmaları Merkezi Heyeti’nden Prof. Dr. Aşkın İnci Sökmen, Doç. Dr. Mehmet Taragay Ayçe, ve Araştırma Görevlisi Çiğdem Sofuoğlu yer aldı. Kutuplardaki soydaşlarımızı yakından ilgilendiren görüşme, toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.