Kutuplardaki Akrabalarımız İle İlgili Çalışmalar Sürüyor

16.10.2023

Üniversitemizde “Kuzey Kutbu ve Kutuplardaki Akrabalarımız Çevresel, Sosyal ve Sanatsal Yaklaşımlar” konulu konferans düzenlendi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile Siyaset Bilimi ve Diplomasi Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “Uzaktaki Yakın II: ‘Kuzey Kutbu ve Kutuplardaki Akrabalarımız, Çevresel, Sosyal ve Sanatsal Yaklaşımlar” başlıklı konferans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Tatar moderatörlüğünde 12 Ekim 2023 tarihinde, Kemal Gözükara Yerleşkemizde gerçekleştirildi

Konferansa konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Taragay Ayçe, ilginç fotoğraf kareleri ve bölgede bulunan arkadaşlarından elde ettiği bilgi ve belgeleri katılımcılarla paylaşmıştı. Bölgenin yaşam koşulları ve bizlerle olan benzerliklerini göz önüne seren Doç. Dr. Taragay AYÇE, bölge halkının yaşadığı temel sorunlara vurgu yaparak Türkiye için kutupların önemine dikkat çekmişti. Bu bağlamda ön çalışmaları tamamlanan ve multidisipliner bir yapıda planlanan ‘Kutup Araştırmaları Merkezi’nin iki bölge için önemli olacağının altını çizdi.

Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Harun Demirkaya ise etkinliğin kapanış konuşmasını yaparak, ‘Türkiye’nin dünyanın tüm bölgelerinde olduğu gibi, kutuplarda da var olması gerektiğine değindi. Prof.Dr. Harun Demirkaya ülkemizin bu yolda gerekli olan güç ve tarihsel birikime Türkiye’nin fazlasıyla sahip olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Harun Demirkaya konuşmasının ardından Doç.Dr.Mehmet Taragay Ayçe’ye teşekkür belgesi takdim ederek etkinliği düzenleyen Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile Siyaset Bilimi ve Diplomasi Kulübü’nü tebrik etti.