Lisansüstü Eğitim Enstitümüz Emin Adımlarla Yoluna Devam Ediyor

23.10.2023

Üniversitemizde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından “Akademik Yıl Değerlendirme ve Hedefler” toplantısı etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen programa Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Enver Duran, Prof. Dr. Hüseyin Gün, Prof. Dr. Ergül Berber, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Akdemir, Prof. Dr. Cuma Bayat, Üniversitemiz Genel Sekreteri Mustafa KIlıçaslan, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte mezun öğrencilerimiz adına konuşan 71 yaşındaki Doğan Mumcu meslek hayatında lisans eğitiminin yetersiz olduğunu anladığını ifade ederek yüksek lisans yapmaya karar verdiğini belirtti. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans Programından mezun olduğunu aktaran Mumcu; “Yaş hiçbir zaman önümüzde engel olmamalı. Mimar Sinan çıraklık eserim dediği eserini 50 yaşında yaptı. Tolstoy 67 yaşında bisiklet sürmeyi öğrendi. Goethe Faust eserini 83 yaşında yazdı. O yüzden yaş bizim için önemli değil. Özellikle genç öğrenci arkadaşlarıma bunu söylemek istiyorum. Yaşı hiçbir zaman sorun yapmayın. Üniversitemiz gerek fiziksel yapısıyla, kütüphaneleri laboratuvarları ile öğretim aile yuvasıdır. 11 gün sonra 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz ’in temel değerlerini özümsemiş demokrat yapıda bir eğitim yuvası olduğu için tercih nedenimiz olmuştur. Çünkü eğitim yüce bir değerdir. Sokrates’in dediği gibi hiçbir şey bilmediğimizi ve cahilliğimizi ancak almış olduğumuz eğitimle giderebiliriz.  Sizlere ve yakınlarınıza İstanbul Arel Üniversitesi’ni gönül rahatlığıyla önerebilirim. “ ifadelerini kullandı.

“İç ve Dış Paydaşları İle Başarıyı Yakalayan Bir Enstitüyüz”

Enstitü Anabilim ve Anasanat Dalları adına konuşan Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün iç ve dış paydaşları ile başarılı bir süreç yürüttüğünü vurguladı.

Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu; “İstanbul Arel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kendi emsalleri içerisinde iyi bir yerde olduğunu söylemek rahatlıkla mümkündür. Ülkemizin yaşadığı başta iktisadi sorunlar ve ülkemizin bulunduğu yakın bölgede yaşanılan sorunlar düşünülürse, dünyada yaşanılan sorunlar düşünülürse pek çok olumsuz koşullarda bunları yapmak kolay bir şey değil. “ şeklinde konuştu.

Ulusal ve Uluslararası Akademik Camiada Söz Sahibi Üniversite

Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu’nun konuşmasının ardından İstanbul Arel Üniversitesi Lisansüstü Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Mehmet Palanci Enstitümüzün misyonu ve vizyonu hakkında bilgiler verdi. Enstitüde yer alan bölüm ve programlarla ilgili bir sunum yapan Palanci Üniversitemizin ulusal ve uluslararası akademik camiada önemli yerinin olduğunu ifade etti. Palanci özellikle uluslararası akademik çalışmalara daha fazla katkıda bulunmak için İstanbul Arel Üniversitesi olarak çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

“Dünya Sorunlarına Duyarlı İnsanlar Yetiştiriyoruz”

Programda konuşan İstanbul Arel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Akdemir ise Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün iletişim odaklı çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek derslerin çok titizlikle yapıldığını bununla beraber ulusal ve uluslararası kongrelerde Enstitümüzün önemli rol oynadığını olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Ali Akdemir; “Türkiye’nin sorunlarını çözmenin, insanlığın sorunlarını çözmenin en genel anlamda dünyanın sorunlarını çözmenin yolu enstitüden geçiyor diye düşünüyorum. Öğretim üyelerimizin yapacağı araştırmalarla, öğrencilerimizin yapacağı araştırmalarla çözülecektir diye düşünüyorum. Dünya sorunlarına duyarlı, insanlığın sorunlarına duyarlı, ülkenin sorunlarına duyarlı insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Çok okuyan, çok yazan, çok tartışan insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz İstanbul Arel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak beş bin öğrenci sayısıyla, uluslararası etkinlikleri ile kongresiyle, dergileriyle bunu gelecekte başaracağımızı düşünüyorum. Bir öğrencinin başarılı bir şekilde mezun olduğunu söyleyebilmemiz için sorun çözme becerisinin olması gerekiyor. Eleştirel düşünebilmesi gerekiyor. Yaratıcı olması gerekiyor ve girişimci olması gerekiyor. Bizim amacımızda İstanbul Arel Üniversitesi mezunlarının iyi bir girişimci olarak yetişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem de nitelikli girişimci olmalı. “ dedi.

“Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün Önemli Yerlere Geleceğine İnanıyorum”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez lisansüstü eğitim enstitülerinin üniversiteler için önemli olduğunu belirterek Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Akdemir ve ekibinin bu kapsamda anlamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Prof. Dr. Ercan Gegez; “Enstitü ve enstitü müdürü o üniversitenin vitrinidir. Özellikle yurt dışında enstitüler Türkiye’den kıyasla önemli kurumlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden ben bizim Lisansüstü Eğitim Enstitümüzünde gerek programları gerekse açmaya çalıştığımız yeni programları ile hakikaten hak ettiği yeri alacağına sonuna kadar inanıyorum.” dedi.

Prof. Dr. Ercan Gegez’in konuşmasının ardından öğrenci – öğretim üyesi etkileşiminde başarı gösteren akademisyenlerimiz için ödül töreni düzenlendi. Bu kapsamda başarı gösteren Prof. Dr. Selahattin Ganiz, Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu, Doç.Dr. Seçil Gürün Karatepe, Dr. Öğr. Üyesi CIIP Muzaffer Şahin, Dr. Öğr. Serdar Menekay’a ödüllerini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez takdim etti.

Ödül töreninin ardından Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize temsili diplomalarını verildi. Gurur dolu anların yaşandığı program toplu fotoğraf çekimi ve kokteylin ardından sona erdi.