Madde Bağımlılığına Karşı Üniversitemiz Öğrencileri Uyarıldı

06.11.2023

Üniversitemizde “Madde Bağımlılığı ve Psikolojik İlk Yardım” konulu konferans düzenlendi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Üniversitemiz Psikolojik Danışma, Rehberlik Uygulama ve Araştırma Müdürlüğü, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (TUBİM) Büro Amirliği ile Çatalca İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte uyuşturucunun insan sağlığına ve ruh sağlığına zararları anlatıldı.

Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ekipler İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen “UYUMA” uygulaması hakkında bilgiler vererek uyuşturucu ile mücadele kapsamında herkesin bu uygulamayı yüklemesi gerektiğini bildirdi. UYUMA uygulaması üzerinden uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan ihbarların dikkate alındığını bildiren ekipler bununla beraber uyuşturucunun zararlı yanlarını anlatarak gençlere önemli uyarılarda bulundu.

Aynı zamanda kullanılmayan binaların, boş arazilerin uyuşturucu kullanıcılarının yoğun olarak kullandığı alanlardan biri olduğunu vurgulayan emniyet ekipleri öğrencileri, tehlikeli gördüğü durumlarda UYUMA uygulaması üzerinden ya da 112’yi arayarak ihbarda bulunmaları gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Uyuşturucunun Psikolojiye Etkileri

Daha sonra Çatalca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise stres yönetimi ve psikoloji hakkında bilgiler verdi. Bireylerin olaylara ve durumlara karşı psikolojik tutumlarının etkili olduğunu ifade eden ekipler özellikle bireylerin aldığı kararlarda ve hamlelerinde ruh sağlığının önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Uyuşturucunun ruhsal sağlığa etkileri üzerine önemli bilgiler veren ekipler uyuşturucunun bireyleri yalnızlaştırdığını ve ruh sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı. Çatalca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu bağımlılarının ilerleyen aşamalarda büyük bir pişmanlık yaşadıklarını söyledi. Uyuşturucu bağımlılarının normal yaşamlarına dönmek için büyük bir mücadele verdiklerini belirten ekipler öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.