fbpx

Makedonya ESC Gönüllülük Projesi Katılımcı Çağrısı

Makedonya ESC Gönüllülük Projesi Katılımcı Çağrısı

01.07.2022

Proje Tarihleri: 01 Ağustos – 29 Eylül 2022

Proje Süresi: 2 (İki) Ay

Gönüllü Sayısı: 3(Üç)

Yer: Bitola, Kuzey Makedonya

Ev Sahibi Kuruluş: European Cultural Epicenter (ECE)

Son Başvuru: 08 Ağustos 2022, saat: 23.00

“Gofor Volunteering” adlı Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Gönüllülük projemiz kapsamında ortağımız olan Kuzey Makedonya’nın Bitola şehrinde faaliyet gösteren European Cultural Epicenter (ECE) adlı gençlik kuruluşunun ev sahipliğinde 3 (üç) gönüllü aranmaktadır. Faaliyet başlangıç tarihi 01 Ağustos – 29 Eylül 2022 olarak planlanmıştır.

European Cultural Epicenter (ECE)

“European Cultural Epicenter” (ECE), aktif bir sosyal yaşam sürdüren, Avrupa çapında işbirliğine ve kültürlerarası deneyime inanan ve bu konuda daha fazla deneyim kazanmak isteyen gençlerin oluşturduğu, siyasi olmayan, Avrupa Gençlik Programları “Erasmus + ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC)” çerçevesinde çeşitli projeler geliştiren, kar amacı gütmeyen bir gençlik kuruluşudur. Temel amaçları, gençlere yaratıcı gelişim olanakları sağlamak, uluslararası gençlik değişimleri alanında Avrupa kültürünün yayılması, Avrupa Dayanışma Programı, kültür, sanat ve spor projelerinin gerçekleştirilmesini teşvik etmek, gençler hakkında ve gençler için bilgi yaymaktır. Gönüllüleri ağırlamak ve göndermek de dahil olmak üzere kuruluşun her türlü faaliyetine destek vermeye hazır olan Bitola Belediyesi ve bölgedeki diğer bazı STK’lar ile yapılan faaliyetlerden olumlu bir yerel etki yaratmak için işbirliği yapılmaktadır.

Proje Konusu

Proje kapsamında 18 – 30 yaşları arasında 3 (üç) gönüllü 01 Ağustos 2022 tarihinden itibaren gönüllülük faaliyetlerine başlayacaklardır.

Proje, Kuzey Makedonya’nın ikinci büyük şehri olan Bitola şehrinde gerçekleşecek ve gençlik alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunda gönüllülük faaliyetleri içermektedir.

Gönüllülük faaliyet içerikleri, kurumun amaçları doğrultusunda yerel halk ile gerçekleştirilen gençlik çalışmaları ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini kapsamaktadır. Kültürel farklılıklar, sosyal sorumluluk duygusu, aktif vatandaşlık, sosyal içerme konusunda bir farkındalık geliştirilmesi ve günümüzde yerel toplumlarda ne yazık ki yaygın olan ön yargı ve nefret söyleminin üstesinden gelmeleri için yaygın eğitim metotlarıyla çalışmalar yapacaklardır.

Projenin amacı, kültürel ve sosyal farkındalığı artırmak, aktif vatandaşlık fikrini desteklemek ve farklı dezavantajlardan muzdarip gençler arasında karşılıklı olarak yararlı bir gelecek inşa edilmesine katkı sağlamaktır. Bu bağlamda proje faaliyetleri, Türkiye’den ve diğer ortak ülkelerden gençleri bir araya getirerek gönüllülük faaliyetleri aracılığıyla işbirliği yaparken öğrenmelerine, gelişmelerine ve dönüşmelerine fırsat tanımak için tasarlanmıştır.

Projenin Finansal Detayları

ESC Projesi kapsamında katılımcıların;

*Yol (mesafe limitine göre karşılanacak)

*Yemek

*Konaklama

*Yerel ulaşım (seyahat bütçesi dahilinde)

*Cep harçlığı

*Faaliyet masrafları

gibi masrafları karşılanacaktır.

Projenin Faaliyet Detayları ve Gönüllünün Rolü

Yerel aktiviteler:

Mustafa Kemal Atatürk’ü anma odasının desteklenmesi ve koordinasyonu.

Together ofisi:

– Lokal ve uluslararası projelerin araştırılması ve geliştirilmesi
– Sosyal medya çalışmaları ve görünürlük.

Çocuk yuvalarında (Anasınıfı) etkinlikler:
– Aylık aktivite programları oluşturmak.

“English Conversation Hour” / İngilizce konuşma saati

İngilizce pratiği yapmak adına konuşarak online ve yüz yüze etkinlikler planlama.

Eğitim için yerel faaliyetler:
Web seminerleri, çevirmiçi toplantılar, araştırma ve anketler.

Bitola’daki Kültür Merkezini ve yerel kültürel yaz etkinliklerinin desteklenmesi.

Uluslararası aktiviteler:

Değişim ve eğitim programlarının koordinasyonunun desteklenmesi.

– Avrupa Dayanışma Programı (gönderici ve ev sahibi)
– Uluslararası eğitim ve seminerler
– Gençlik değişimleri

Konaklama ve Ulaşım

ESC gönüllüleri, şehir merkezine yakın bir öğrenci yurdunda konaklamaktadır. Yurt “KochoRacin” Bitola, birkaç binadan oluşan bir komplekste yer almaktadır. Konaklama bölümü dört binadan oluşmaktadır. Kompleksin başka binaları da vardır: öğrenciler için okuma odaları olan yönetim binası, çamaşırhaneli bir kazan dairesi, öğrenciler için kültürel ve eğlence etkinlikleri için klinik binası bulunmaktadır. Binaların toplam taban alanı 5829 m2’dir. Mutfak, banyo gibi ortak kullanım alanları mevcuttur. Ücretsiz internet başta olmak üzere yurt, tüm insani barınma standartlarını taşımaktadır.

Ulaşım Üsküp havalimanından Bitola’ya 10 Euro ücretli taksi ile sağlanacaktır. Bu masraf da gönüllünün seyahat bütçesinden karşılanacaktır.

Gönüllü Profili

Başvuru için 18-30 yaşarasında olmak ve daha önce uzun dönem bir AGH/ESC gönüllülük projesine katılmamış olmak yeterli olmakla birlikte ev sahibi kuruluşun ihtiyaçları doğrultusunda gönüllünün en az B1 seviyesinde İngilizce dil yetkinliğine sahip olması, sosyal içerme, katılım ve girişimcilik konularına ilgili olması, takım çalışmasına yatkın ve organizasyon becerilerine sahip olması, kültürlerarası öğrenme ve işbirliğine yönelik bir tutum içinde olması adayı bir adım öne taşıyacaktır.

Makedonya Hakkında

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti (Makedonca: Република Северна Македониjа, Republika Severna Makedonija), Balkanlar’da karayla çevrili bir ülkedir. Kuzeyde Sırbistan ve tartışmalı Kosova bölgesi, batıda Arnavutluk, doğuda Bulgaristan ve güneyde Yunanistan ile komşudur. Ülkenin anayasal adı Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’dir ve genellikle basitçe Makedonya olarak adlandırılır.

Üsküp ülkenin başkentidir ve birçok tarihi simge yapıya, mimari anıta ve çok sayıda kültürel mekana ev sahipliği yapar.

Ohrid, bir göl kenarı tatil beldesi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi. Makedonya’nın tacındaki mücevher olarak kabul edilir.

Bitola, Makedonya Cumhuriyeti’nin güneybatısında yer alan bir şehirdir. Şehir idari, kültürel, endüstriyel, ticari ve eğitim merkezidir. Pelagonia vadisinin güney kesiminde, Baba ve Nidze dağları ile çevrili, Yunanistan sınır kapısının 14 km kuzeyinde yer almaktadır. Adriyatik Denizi’nin güneyini Ege Denizi ve Orta Avrupa’ya bağlayan önemli bir kavşaktır. Bitola’da birçok Avrupa ülkesinin konsoloslukları olduğu için Osmanlı döneminden “konsoloslar şehri” olarak bilinir. Bazı kaynaklara göre Bitola ülkenin ikinci, bazılarına göre ise üçüncü büyük şehridir. Makedonya Cumhuriyeti toprakları ve Bitola şehri çok önemli bir kültürel bölgenin parçasıdır. Farklı zaman dilimlerini temsil eden çeşitli kültürel katmanlara sahiptir. Bu kültürel anıtların derinliği ve genişliği inanılmazdır ve sadece ülke için değil, daha geniş bölge için de büyük önem taşıyan bir kültür mozaiği ve zengin bir kültürel çeşitlilik yaratır.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Başvurunuzu linkteki formu doldurup, formda ilgili bölümlere İngilizce Europass CV ve Motivasyon Mektubu yükleyerek gerçekleştirebilirsiniz.Başvuru formu için tıklayınız.

Başvuru için son tarih 08 Haziran 2022 saat 23:00’dır.

Başvuru son tarihine kadar yapılan tüm başvurular Ev Sahibi Kuruluş tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Doğru ve tam şekilde başvuru yapan adayların arasından uygun olan kişiler ile Ev Sahibi Kuruluş mülakat yapacaktır. Kabul edilen adaylar ile en kısa süre içerisinde gerekli süreçler başlatılacaktır.

Sorularınız için: youth@arel.edu.tr