Meslek Yüksekokulu

Mezunlar

Dış Ticaret Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı Mezunu Öğrencilerimiz için Kariyer Yolları :

• İhracat-İthalat Müdürü: Uluslararası ticaret şirketlerinde ihracat ve ithalat operasyonlarını yönetmek, pazar araştırması yapmak ve uluslararası pazarlara giriş stratejileri geliştirmek.
  • Uluslararası Lojistik Uzmanı: Küresel lojistik firmalarında malzeme ve ürünlerin uluslararası taşınması, depolanması ve dağıtımıyla ilgili süreçleri planlamak ve yönetmek.
  • Gümrük Müşaviri: Gümrük işlemlerini düzenlemek, gümrük mevzuatı konusunda danışmanlık yapmak ve gümrükler arası sorunları çözmek.
  • Dış Ticaret Danışmanı: Şirketlere ve bireylere uluslararası ticaret ve pazarlama stratejileri konusunda danışmanlık yapmak.
  • Dış Ticaret Operasyon Sorumlusu: Dış ticaret işlemlerini yürütmek, ilgili belgelerin düzenlenmesi ve işlemlerin koordinasyonu görevlerini üstlenmek.
  • Uluslararası Satış ve Pazarlama Yöneticisi: Global pazarlarda ürün veya hizmetlerin satış ve pazarlamasını yönetmek, müşteri ilişkilerini geliştirmek ve satış hedeflerine ulaşmak.
  • Kamu Sektörü Ticaret Uzmanı: Devlet kurumlarında dış ticaret politikaları geliştirmek, uluslararası ticaret anlaşmazlıklarını yönetmek ve ticaret ile ilgili yasal düzenlemeleri takip etmek.
  • İthalat/İhracat Uzman Yardımcısı: Şirketlerde ithalat ve ihracat süreçlerini desteklemek, uluslararası gönderim ve alımların düzenlenmesine yardımcı olmak.
  • Tedarik Zinciri Analisti: Tedarik zinciri süreçlerini analiz etmek ve iyileştirmek, maliyet azaltıcı ve verimlilik artırıcı stratejiler geliştirmek.
  • Dış Ticaret Müşteri Hizmetleri Yöneticisi: Müşteri hizmetleri ve destek süreçlerini uluslararası ölçekte yönetmek, müşteri memnuniyetini artırmak ve operasyonel verimliliği sağlamak.
  • Uluslararası İş Geliştirme Yöneticisi: Yeni pazarlara giriş stratejileri geliştirmek, uluslararası iş birlikleri kurmak ve iş geliştirme faaliyetlerini yönetmek.
  • Proje Yöneticisi (Uluslararası Ticaret): Uluslararası ticaret projelerini yönetmek, proje hedeflerini belirlemek ve projeleri başarıyla tamamlamak için ekipler arası koordinasyon sağlamak.
  • Dış Ticaret Mevzuatı Uzmanı: Uluslararası ticaret mevzuatı ve düzenlemeler konusunda uzmanlık sahibi olmak, güncel mevzuat değişikliklerini takip etmek ve uyum sağlamak.
  • Raporlama ve Analiz Uzmanı: Dış ticaret faaliyetleri ile ilgili verileri toplamak, analiz etmek ve stratejik karar verme süreçlerine destek olacak raporlar hazırlamak.
  • Risk Yönetimi Uzmanı: Uluslararası ticaret operasyonlarında karşılaşılabilecek riskleri belirlemek, analiz etmek ve bu risklere karşı önlem almak.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları