Meslek Yüksekokulu

Program Hakkında

Mimari Restorasyon Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Uygarlık tarihi süresince insan ve doğanın yarattığı tüm somut ve soyut değerleri kültürel ve doğal miras olarak tanımlamaktayız. Bu değerlerin korunması ve bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması var olan toplumların ortak kaygısıdır. Tüm bu toplumların geçmişleri ile var oldukları dikkate alındığında, kültürel mirasların korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının önemi daha da ön plana çıkmaktadır. Kültürel mirasın korunması geçmiş kadar geleceğin değerlerini oluşturmak için de önemlidir. Bu noktada toplumların üzerinde yaşadığı topraklarda bulunan, somut kültürel ve doğal mirasların gelecek kuşaklara aktarılması için, restorasyon, koruma ve belgeleme faaliyetlerini planlı ve bilimsel bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Tüm bu faaliyetleri bilinçli ve bilimsel bir şekilde, uluslararası standartlarda uygulayabilecek , çağdaş gelişmeleri takip edebilen, pratik ve teorik becerilerle donatılmış teknik elemanların yetiştirilmesi öngörülmektedir.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları