Meslek Yüksekokulu

Kariyer Olanakları

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı mezunları için çeşitli kariyer olanakları mevcuttur. İşverenler, sağlık kurumları ve hastaneler, özel radyoloji merkezleri, tıbbi görüntüleme cihazı üreticileri ve satıcıları gibi alanlarda istihdam fırsatları bulunmaktadır. Ayrıca, araştırma ve akademik kariyer yolu da tercih edilebilir. İşverenler, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri mezunlarının aşağıdaki görevleri yerine getirmesini bekleyebilir: Radyoloji teknisyeni olarak çalışarak radyografik görüntüleme, manyetik rezonans görüntüleme (MR), bilgisayarlı tomografi (BT) ve ultrason gibi tıbbi görüntüleme tekniklerini uygulama ve sonuçları değerlendirme. Görüntüleme cihazlarının kullanımını ve bakımını yapma. Hastaları radyasyon güvenliği ve koruyucu önlemler konusunda bilgilendirme ve yönlendirme. Görüntüleme sonuçlarını hasta kayıtlarına ve bilgi sistemlerine kaydetme. Radyasyon güvenliği ve hasta güvenliği prensiplerine uygun olarak çalışma. Hasta iletişimi ve bakımında etik ve mesleki standartlara uyum sağlama.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri mezunları için kariyer olanakları şunları içerebilir:

Radyoloji Teknisyeni: Hastanelerde, sağlık merkezlerinde ve tıp merkezlerinde radyoloji teknisyeni olarak çalışma imkanı bulunur. Radyografik görüntüleme, MR, BT ve ultrason gibi tıbbi görüntüleme tekniklerini uygularlar ve görüntüleme sonuçlarını değerlendirirler.

Görüntüleme Cihazı Satışı: Tıbbi görüntüleme cihazı üreticileri ve satıcıları, mezunlara satış ve pazarlama pozisyonlarında iş imkanı sağlayabilir. Mezunlar, tıbbi görüntüleme cihazlarının satışını yapabilir ve müşterileri bu konuda bilgilendirebilir.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları