Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu

MESLEK YÜKSEKOKULU

Hastalıkların doğru teşhis ve tedavisi sağlık bilimlerinin temel hedeflerindendir. Toplumun sağlıklı bireylerden oluşabilmesi için hastalıkların erken tanı ve tedavisi son derece önem taşır. Bu erken tanı ve tedavi sürecinde tıbbi laboratuvar yöntemleri hekimlere çok kıymetli veriler sunmaktadır. Tıbbi laboratuvar sonuçlarının verimli bir şekilde hedefine ulaşması, alanında iyi yetişmiş donanımlı tıbbi laboratuvar teknikerlerinin varlığı ile mümkündür. Sağlık sektörünün önemli bir elemanı olan tıbbi laboratuvar teknikerinin görevleri arasında, laboratuvarda kullanılacak cihazların rutin kontrollerini yapmak, laboratuvar malzemelerinin bakımı ile temizliğini yapmak, tahliller için gerekli numuneleri ve bunların analizleri için gerekli olan kimyasal sıvı ve karışımları hazırlamak, analizleri gerçekleştirmek ve analiz sonuçlarını raporlamak yer almaktadır.

Sevgili Öğrenciler,

Hastalıkların doğru teşhis ve tedavisi sağlık bilimlerinin temel hedeflerindendir. Toplumun sağlıklı bireylerden oluşabilmesi için hastalıkların erken tanı ve tedavisi son derece önem taşır. Bu erken tanı ve tedavi sürecinde tıbbi laboratuvar yöntemleri hekimlere çok kıymetli veriler sunmaktadır. Tıbbi laboratuvar sonuçlarının verimli bir şekilde hedefine ulaşması, alanında iyi yetişmiş donanımlı tıbbi laboratuvar teknikerlerinin varlığı ile mümkündür. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programımızda sağlık sektöründe en üst düzeyde yetkinliğe ulaşmaya çalışan, çağdaş, etik ve ahlaki değerlere sahip, mesleki bilgisinin gerektirdiği kurallara bağlı kalarak, tıbbi laboratuvarda teknolojik cihazları ve araç-gereçleri kullanım yetkinliğine sahip nitelikli tıbbi laboratuvar teknikerleri yetiştirilmektedir.

Sağlık sektörünün önemli bir elemanı olan tıbbi laboratuvar teknikerinin görevleri arasında, laboratuvarda kullanılacak cihazların rutin kontrollerini yapmak, laboratuvar malzemelerinin bakımı ile temizliğini yapmak, tahliller için gerekli numuneleri ve bunların analizleri için gerekli olan kimyasal sıvı ve karışımları hazırlamak, analizleri gerçekleştirmek ve analiz sonuçlarını raporlamak yer almaktadır. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programımızda alanında tecrübe sahibi ve dinamik eğitim kadromuz tarafından iki yıl boyunca hem teorik hem de pratik olarak kapsamlı bir eğitim verilerek, sağlık kurumları bünyesindeki tanı ve tedavi laboratuvarlarında hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri en kısa sürede yapabilecek, gelişen teknolojiyi sahada uygulayabilecek ve karşılaştığı sorunlara doğru çözüm üretebilecek niteliklere sahip, ekip çalışması yapabilen ve özgüven sahibi laboratuvar teknikeri yetiştirmeyi amaçlanmaktadır. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı olarak, sağlık sektöründe geniş iş imkanlarına sahip olan bu alanda, programa ilgi duyan ve mesleğini severek yapabileceğini düşünen adaylarımızı programımızda görmek bizi mutlu edecektir.

Öğr. Gör. Tuğçe TÜCCAR Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Başkanı

Program Hakkında