Meslek Yüksekokulu

İş ve Kariyer Olanakları

Turist Rehberliği Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Arel Üniversitesi, turizm bölgesinde bulunmasının avantajını hem akademik hem de sektörel anlamda etkin bir şekilde kullanmaktadır. İstanbul gibi dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birinde yer almak, üniversiteye ve öğrencilerine pek çok fırsat sunmaktadır.

Öncelikle, üniversitenin turizm sektörü ile olan yakın ilişkisi sayesinde sektör-akademi iş birliği kolaylıkla sağlanmaktadır. Bu iş birliği, öğrencilerin eğitimleri boyunca teori ile pratiği birleştirerek daha kapsamlı bir öğrenim süreci geçirmelerini sağlamaktadır. İstanbul’un sunduğu geniş turizm ağı, otellerden seyahat acentelerine, restoranlardan kültürel miras alanlarına kadar birçok farklı iş kolunda staj ve iş imkânları yaratmaktadır.

Bölgesel avantajın olması, öğrencilerin sahaya inmeleri ve mesleki deneyim kazanmaları açısından büyük bir fırsat olmaktadır. Öğrenciler, İstanbul’un sunduğu zengin turizm ortamında pratik yapma imkânı bulabilmektedir. Bu sayede hem mesleki yetkinliklerini artırırlar hem de sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etme şansı elde etmektedirler..

Eğitim sonrası sektöre katılması konusunda da İstanbul’da eğitim almış olmak öğrencilere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Turizm sektörünün kalbinde yer almak, öğrencilerin mezun olduktan sonra hızlı bir şekilde iş bulmalarını ve kariyerlerinde hızlı bir şekilde ilerlemelerini kolaylaştırmaktadır. İstanbul’un dinamik ve sürekli gelişen turizm ortamı, yeni mezunlar için birçok kariyer fırsatı sunmaktadır.

Sonuç olarak, Arel Üniversitesi’nin İstanbul’daki konumu, öğrenciler için sektöre yönelik güçlü bir eğitim ve kariyer fırsatları sunmaktadır. Bu bölgesel avantaj, öğrencilerin mesleki yaşamlarına sağlam bir başlangıç yapmaları için önemli bir katkı sağlamaktadır.

Turist rehberliği programından mezun olan öğrenciler Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TURSAB) üye olan A, B ve C grubu seyahat acentecileri, tur operatörlerinde yerel ve yurtdışına yönelik tüm turlarda Profesyonel Turist rehberi,  tur organizasyonu elemanı/yöneticisi ve acente yöneticisi olarak çalışabilmekte olup bireysel olarak da Profesyonel Turist Rehberi olarak çalışma imkânlarına sahiptirler. Ayrıca öğrenciler, mezuniyet sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.

Dgs ile ilgili bilgilendirme için linke tıklayınız.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları