Meslek Yüksekokulu

Turist Rehberliği Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Değişen turizm sektörü koşullarına uyum sağlayabilen, iletişim becerileri yüksek, insan sağlığına, etik değerlere önem veren, ülke sadakati ilkesine sahip ve toplumsal sorumluluklarını bilen turizm rehberliği programı, öğrencilerini turizm hizmetinin verildiği birçok alanda istihdam ederek, profesyonel turist rehberliği kokartı almalarını öncü bir program olmayı hedefler.

“Türkiye Turizm Stratejisi 2023” eylem planında ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini kullanarak ve turizm alternatiflerini geliştirerek turizmden alınan payın artırılması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda ülkemizde son yıllarda turizm yatırımları hız kazanmış; gelen turist sayısı artmış ve nitelikli turist rehberi ihtiyacı belirgin hale gelmiştir. Bunun yanı sıra 2012 yılında yürürlüğe girmiş olan Turist Rehberliği Kanunu ile turist rehberliği mesleğinin standartları tanımlanmış, turist rehberliği gözde bir meslek haline getirilmiştir.

Türkiye’nin en önemli kültür turizmi lokasyonu olan İstanbul’da eğitim görecek öğrenciler, önde gelen turizm acentelerinin destekleriyle uygulamalı eğitim alma fırsatı bulacak, mezuniyetlerinin ardından sektörde kısa zamanda yer edineceklerdir. Ayrıca “Yaşam Boyu Öğrenme” hedefleri doğrultusunda, yetişkinlerin de kendilerini geliştirmek bağlamında yeniden eğitim alabilecekleri özgün bir program olma özelliğini göstermektedir.

Bunun yanında Türkiye’nin diğer ülkelere doğru ve tutarlı bir şekilde tanıtımını yapmak üzere ilgili Kanun doğrultusunda yetkinlik kazanmış bireylerin yetiştirilmesi de önemli bir boyutu oluşturmaktadır.

Program mezunu öğrenciler, TUREB üyeliği sonrasında Outgoing, Incoming, Ingoing (Yerel) tüm turlarda çeşitli seyahat acentelerine bağlı olarak turistlere eşlik etme ve turu yöneterek istihdam olanakları bulabilmektedir.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri *

• Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Turizm Rehberliği
  • Turizm İşletmeciliği

* 2022 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları