Mimarlık Fakültesi

İç Mimarlık

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Misyon
İç Mimarlık Bölümünün misyonu; evrensel tasarım ilkelerine uygun, kişisel yaratıcılıkla desteklenmiş, kullanıcı beklentileri doğrultusunda çevreye duyarlı çağdaş iç mekân tasarım ve uygulamalarını gerçekleştirecek;  disiplinlerarası çalışmalara yatkın, meslek etiğini gözeten, insan haklarına saygılı “İç Mimarlar” yetiştirmektir.

Vizyon
İç Mimarlık Bölümü vizyonu, çağın gerekleri doğrultusunda şekillenen meslek ortamında kendini sürekli geliştirmeye açık, yenilikçi, özgün çalışmalar ve nitelikli araştırmalar üretme becerisine sahip yetkin bireyler yetiştiren, mezunlarının profesyonel hayatta tercih edildiği, alanında saygın bir bölüm olmaktır.

Birimlerce tanımlanan misyon ve vizyon her bölümün kendine özgüdür; sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için yol göstericidir. Bu kapsamda birim kalite güvencesi, eğitim öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve topluma hizmet politikalarına ilişkin gelişmeye açık bir yön olarak belirlenmiştir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları