Mimarlık Fakültesi Öğrenci Projeleri Sergisi Başladı

20.02.2024

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi tarafından 2023 – 2024 Öğrenci Projeleri Sergisi yapılan açılış töreni ile başladı.

İstanbul Arel Üniversitesi Mimari Stüdyo Holünde gerçekleşen açılış törenine Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ergül Berber, Prof. Dr. Hüseyin Gün, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Tapan, Üniversitemiz Genel Sekreteri Mustafa Kılıçaslan, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara ve Prof. Dr. Ercan Gegez beraberindeki heyet 2023-2024 Akademik Yılı Mimarlık Fakültesi Öğrenci Projeleri Sergisi etkinliğinde yer alan projeleri inceleyerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

“Mimarlık Kulübü ve İç Mimarlık Kulübü, Öğrencileri Sektöre Hazırlıyor”

Sergi gezisinin ardından Mimarlık Fakültesi ve fakülte bünyesinde kurulan kulüpler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.  İç Mimarlık Kulübü Başkanı Kaan İnal ve Mimarlık Kulübü Başkanı İrem Zeynep Berk fakültemiz bünyesinde kurulan kulüpler hakkında bilgiler vererek birçok etkinliğe imza attıklarını ve öğrencileri sektöre hazırlamak için önemli projelerle çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti.

“İstanbul Arel Üniversitesi Sektörü Yakından Takip Ediyor”

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi mezunları Pelin Özman ve Elanur Yılmaz sektör hakkında öğrencilere bilgiler vererek İstanbul Arel Üniversitesi’nin sektörü yakından takip ettiğini ve bu nedenle iş hayatında zorlanmadıklarını dile getirdi. Sektöre hazırlık açısından kulüpler tarafından yapılan etkinliklerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan mezunlarımız, öğrencilerin etkinlikleri yakından takip etmesi ve etkinlere katılması konusunda önemli nasihatlerde bulundu. Ayrıca Üniversitemizin mezun öğrencilerle bağlarının oldukça iyi olduğunu ifade eden mezun öğrencilerimiz özellikle Mimarlık Fakültesi’nin her geçen gün gelişerek öğrencilere yeni imkanlar sunduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Mimarlık Fakültesi hakkında bilgiler veren Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ocakçı sergi de emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Bizim İçin Mimarlık Fakültesi Çok Önemli”

Sergideki projeleri çok beğendiğini ifade eden Prof. Dr. Ercan Gegez Mimarlık Fakültesi’nin üniversitemiz için çok önemli olduğunu ve fakültemizin akademik kadrosunda duayen isimlerin olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ercan Gegez; “Bizim için mimarlık fakültesi çok önemli. Mimarlık Fakültesi bu sene itibari ile Prof. Dr. Mehmet Ocakçı başkanlığında ayrılmış durumda. Çok şanslı bir üniversitede eğitim alıyorsunuz. Çünkü duayen hocamız Prof. Dr. Mete Tapan burada. Hakikaten bu fakültenin önemli işlere imza atacağına sonuna kadar inanıyorum. İyi ki varsınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Tüm öğrencilerimizi, hocalarımızı ve fakülteyi gönülden tebrik ediyorum. “ ifadelerini kullandı.