Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Hem İngilizce hem Türkçe eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği lisans programı, öğrencilerin bilgisayar donanım, yazılım ve uygulamalarında dengeli bir temel edinmeleri ve iş hayatlarında hızla değişen teknolojiye uyum sağlayabilmeleri düşünceleriyle hazırlanmıştır.

Geleceğin mimarlarının yetiştirildiği Bilgisayar Mühendisliği bölümü eğitiminde en güncel bilgilerle donatılmış, sektörün ve akademik hayatın ihtiyaçlarına cevap verebilen, bilgi üreten mühendisler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bilgisayarlar, donanım ve yazılım olmak üzere birbirine dayanan ve birbirini tamamlayan ögelerden oluşmaktadır. Sürekli olarak gelişmekte olan bilgisayarlar giderek ucuzlamakla birlikte verimlilikleri de artmaktadır.

Bilgisayar Mühendislerinin iş olanakları çok yönlüdür. Bilgisayar mühendisliği, bilginin otomatik olarak işleme tabi tutulmasını gerektiren problemleri bilgisayar tabanlı yazılım ve donanım sistemleriyle çözmeyi amaçlayan meslek dalıdır.

Bu amaç doğrultusunda, bilgisayar mühendisleri, bilgiyi otomatik olarak işleme yöntemlerini araştırır ve geliştirir, bu yöntemlerin kullanılmasını gerektiren problemleri çözmek için gerekli yazılım ve donanım yapısını, iletişim tekniklerini tasarlar ve geliştirir.

Derslerin çoğunun proje ödevlerinin olması ve öğrencilerin öğretim elemanlarının danışmanlığında bu projeleri gerçekleştirmeleri ile öğretim üyesi ve öğrenciler arasında sıkı bir etkileşim oluşmaktadır.

Çalışma Alanları

Bilgisayar Mühendisliği bölümünü tamamlayan bireyler, yazılım, donanım, sistem ve network alanlarında uzmanlık kazanabilir ve kariyerlerini sürdürebilirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları