Mühendislik Fakültesi

Elektrik – Elektronik Mühendisliği

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Elektik-Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, teknoloji çağında yaşamı kolaylaştırmak adına disiplinin teoriği ve pratiğine vakıf, yorumlama ve sorumluluk alma özellikleri gelişmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Sektörlerin bu alanda ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına yanıt vermek adına, henüz öğrencilik döneminde ilgili laboratuvar ve şirketlerde çalışma imkanı sağlanmaktadır.

Çalışma Alanları

Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun olan bireylerin çalışma alanları oldukça geniştir. Farklı disiplinlerle de temasta olması nedeniyle bölüm mezunları elektrik, elektronik, inşaat, deneyim vb. alanlarda çalışabileceği gibi, diğer mühendislik alanlarında da faaliyet gösterebilirler.

Gerek teknoloji cihazlarının kullanımı gerekse uluslararası şirketlerde çalışma olanakları nedeniyle yabancı dil bilgisi, bu alanda çalışan bireyleri diğer mühendislere oranla bir adım öne çıkaracaktır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları