Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Onur FAZLI

Endüstri Mühendisliği (İngilizce)

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Merhaba ben endüstri mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Onur Fazlı. Geçen yıl bahar dönemi okulumuzun Erasmus programıyla İspanya’nın Bilbao şehrinde anlaşmalı olduğumuz Deusto üniversitesinde eğitim gördüm. Çoğu öğrenci gibi Erasmus’a gitmek benim de hayallerimden biriydi. Aslında gönüllülük projesi için bilgi almaya gittiğim okulumuz Arelyouth ofisinden şans eseri Erasmus sınavı tarihini öğrenip çıktım ki iyi ki de öyle olmuş.

Sizlere Erasmus yolculuğumun gitmeden önceki kısmından bahsedecek olursam beni en zorlayan ve yoran kısmı burasıydı çünkü vize süreci, ders denklikleri, kalacak yer bulma gibi konularda sıkıntı yaşayabiliyorsunuz ama merak etmeyin üniversitedeki hocalarımız size yardımcı olmaya çalışıyor.

Eğlenceli ve heyecanlı kısım ise bu süreçler tamamlandıktan sonra başlıyor. İstanbul’ da yalnız okuyan bir öğrenci olmama rağmen İspanya’ ya ilk iniş yaptığımda çok tedirgindim ama gün geçirdikçe tedirginliğim mutluluğa ve merak duygusuna dönüştü. Bilbao’yu daha fazla tanımak ve keşfetmek istedim. Yaşadıkça ve araştırdıkça Bilbao’nun da zengin bir kültüre sahip olduğunu gördüm. Özellikle de küçük bir şehir oluşu sebebiyle bol bol İspanyolcaya maruz kaldım. Bu sayede İngilizcemin yanında İspanyolcam da tahmin ettiğimden daha fazla gelişti. Yurt dışında bir üniversitede eğitim görebildiğim için kendimi şanslı hissediyorum çünkü bu sayede oranın da eğitim sistemini ve öğrenciyle iletişimini deneyimlemiş oldum.

Benim için Erasmus’un bir diğer anlamı okul, ders ve sınavların yanı sıra Avrupa’yı gezmekti. İspanya başta olmak üzere İtalya, Hollanda, Fransa, İsviçre, Belçika, Avustruya, Macaristan gibi ülkeleri gezme şansım oldu. Böylelikle Avrupanın diğer ülkelerinin de yaşam tarzlarını ve kültürlerini görme şansım oldu.

Dönüp baktığımda Erasmusun bana sayısız katkısının olduğunu görüyorum ama en büyük katkısının, kesinlikle özgüvenimi arttırması ve bana kendi ayaklarımın üzerinde durabilcek bir birey olduğumu öğretmesi oldu. Hayatım boyunca “iyi ki’lerim” arasında olacak ve denemek isteyen herkese cesaret edip denemelerini tavsiye ederim .

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları