Mühendislik Fakültesi

Endüstri Mühendisliği (İngilizce)

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Temelinde “Kısıtlı kaynakları en iyi şekilde kullanarak, günlük yaşamı kolaylaştırması” yatan Endüstri Mühendisliği, multidisipliner bir bölüm olsa da, diğer mühendislik dallarına göre tasarıma ayrıca önem vermektedir. Sayısal ve bilgisayar temelli yaklaşımla, geleceğe dair üretim yapan, kendisini güncelleyen bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Endüstri Mühendisliği Bölümü, seçmeli ders opsiyonlarıyla öğrencilere uzmanlık alanı seçme fırsatı vermektedir.

Bu opsiyonlarla bir alanda uzmanlaşmaya öğrencilik yıllarında başlayan mühendis adayları, staj ve iş yerinde uygulamalarla mezuniyet öncesi deneyim de kazanmaktadır.

Çalışma Alanları

Başta kamu, otomotiv, bankacılık, yazılım ve bilişim, sağlık, lojistik gibi alanlarda olmak üzere geniş bir yelpazede çalışma ortamı bulan endüstri mühendisleri, akademik alanda da kariyerlerini ilerletme imkanına sahipler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları