Mühendislik Fakültesi

Bölümün Başarıları

İnşaat Mühendisliği

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

1.TÜBİTAK 2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2.Dönem Çağrısında bölümümüzden aşağıdaki projeler destek almaya hak kazanmıştır.

Öğrenci Ad Soyadı

Danışman Ad Soyadı

Proje Adı

Şevval BAYAZITOĞLU

Dr. Öğr. Üyesi Mehdi ÖZTÜRK

Scada Sistemi Ve Sirkülasyon İle Barajlardaki Suların Buharlaşma Oranlarının Azaltılması

Selin KORKMAZ

Doç. Dr. Sinan CANSIZ

6 Şubat Deprem Atıklarının Betonlarda Agrega Olarak Değerlendirilmesinin Uzun Dönemli
Dayanıklılık Üzerindeki Etkisi İncelemesi

Furkan Ahmet YILMAZ

Dr. Öğr. Üyesi Mehdi ÖZTÜRK

Beklenen Marmara Depreminin Fay Hatlarında Biriktirdiği Enerjisinin Boşaltılmasının Araştırılması

2. Arş. Gör. İlker SUBAŞI ve Arş. Gör. Rojda ORMAN SUBAŞI’nın Doktora Bursiyeri olarak görev aldığı, Güncel Deprem Yönetmelikleri Gereksinimlerini Sağlamayan Betonarme Kolonların Davranışının Deneysel Ve Sayısal Olarak İncelenmesi adlı proje TÜBİTAK-ARDEB 1001 projesi kapsamında desteklenmektedir.

3.Arş. Gör. İlker SUBAŞI’nın TÜBİTAK 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı 2024 yılı 1. Dönem başvurusu TÜBİTAK BİDEB tarafından yapılan değerlendirme sonucunda destek almaya hak kazanmıştır.

4.Öğr. Üyesi Hamdi TEKİN Cost Action 19121 (goodbrother) tarafından verilen STSM (Short Term Scientific Mission Grant) ödülünü almıştır.

5.Doç. Dr. İsmail Cengiz YILMAZ’ın ‘Case Studies in Thermal Engineering’ dergisinde yayınlanan ‘Optimal Capacity Research for Sustainable Refrigerated Storage Buildings’ isimli makalesi Elsevier tarafından Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine sağladığı katkı nedeniyle tebrik edilmiştir.

6.Öğr. Üyesi Hamdi TEKİN ve Doç. Dr. İsmail Cengiz YILMAZ’ın hazırladığı ‘The role of Marble Dust Usage in Concrete in Turkish Construction Sector from Sustainability Perspective’ adlı bildiri University of Cambridge tarafından ödüllendirilmiştir. (https://www.sarcos.eng.cam.ac.uk/activities/CGs/awardedCG/awarded-itc-conference-grants)

7.Doç. Dr. Mehmet PALANCİ’nın araştırmacı olarak görev aldığı ‘Kahramanmaraş ve Gaziantep Depremleri Sebebiyle Prefabrik Sanayi Yapılarında Meydana Gelen Hasarların Yerinde İncelenmesi’ adlı 123D078 kodlu TÜBİTAK 1002-C projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir.

8.Doç. Dr. Mehmet PALANCİ’nın yürütücü olduğu Dr. İ. İlhan SUNGUR, Dr. Öğr. Üyesi Recep ÖZAY, Arş. Gör. İlker SUBAŞI, Arş. Gör. Rojda ORMAN SUBAŞI araştırmacı olarak görev yaptığı ‘Büyükçekmece Tarihi Mimar Sinan Köprüsünün İnşaat Mühendisliği açısından tahribatsız yöntemlerle incelenmesi’ adlı BAP projesi üniversitemiz tarafından desteklenmiştir.

9.Öğr. Üyesi Hamdi TEKİN’in araştırmacı olarak görev aldığı EU COST Action CA17137 – A network for Gravitational Waves, Geophysics and Machine Learning (G2net), EU COST Action CA18115- Transnational Collaboration on Bullying, Migration and Integration at School Level, EU COST Action CA18137 – European Middle Class Mass Housing (MCMH-EU), EU COST Action CA19104- advancing Social inclusion through Technology and EmPowerment, EU COST Action CA19136 – International Interdisciplinary Network on Smart Healthy Age-friendly Environments (NET4AGE-FRIENDLY), EU COST Action CA19139- Process-based models for climate impact attribution across sectors (PROCLIAS), EU COST Action CA20107- Connecting Theory and Practical Issues of Migration and Religious Diversity adlı projeler COST Action tarafından desteklenmiştir.

10.Doç. Dr. Mehmet PALANCİ, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinden Alınan Dersler ve Ülkemizin Yeni Depremlere Hazırlık Durumu” başlıklı TÜBİTAK 2237-A Projesi Düzenleme ve Bilim Kurulu Üyesi olarak görev almakta olup, proje kapsamında Kastamonu Üniversitesinde Deprem Tehlikesini Anlamak, Deprem Tehlikesine Göre Tasarım, Kahramanmaraş ve Gaziantep Depremleri sonrası Betonarme Prefabrik Sanayi Yapı Hasar Çalışmaları isimli dersleri vermiştir. Ayrıca söz konusu projede Prof. Dr. Mehmet Fatih ALTAN’da Düzenleme ve Bilim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları