Misyon & Vizyon

Makine Mühendisliği

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Misyon

Makine Mühendisliği Bölümü’nün misyonu, kapsamlı bir becerilere, etik farkındalığa ve küresel bir bakış açısına sahip yeni bir mühendis neslini yetiştiren dönüştürücü bir eğitim deneyimini teşvik etmektir. Bilgiyi ilerletmeye olan bağlılığımızla, makine mühendisliğinin sınırlarını zorlamaya, çağdaş sorunları ele almaya ve teknolojik ilerlemeye katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Bu yaklaşım, öğrenciler ve öğretim üyeleri arasında araştırmaları pratik çözümlere dönüştürmeye teşvik eden yenilik ve girişimciliği vurgulamaktadır. Oluşturulan çeşitliliğe ve farklı bakış açılarına değer veren, işbirliğine dayalı topluluk ve iletişim ağı sayesinde, öğrenciler küresel düşünen mühendisler olarak yetiştirilmektedir. Ayrıca, etik davranış ve sürdürülebilirlik prensiplerini koruyarak, mezunlarımıza güçlü bir toplumsal sorumluluk duygusu aşılanmaktadır. Endüstri, akademi ve araştırma kurumlarıyla işbirlikleri aracılığıyla bilgi alışverişini kolaylaştırarak, öğrencilere gerçek dünya deneyimleri sunulmaktadır.

Vizyon

Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, akademik mükemmeliyet, son teknoloji araştırmalar ve küresel etki odaklı olarak, topluma ve insanlığa hizmet eden, eğitim ve araştırmayı önceliklendiren, ulusal ihtiyaçlara uygun teknolojiyi kullanan makine mühendisleri yetiştiren bir program olmaktır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları