İş ve Kariyer Olanakları

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

Bilgisayar mühendisliği (İngilizce) bölümü mezunları için çok çeşitli iş ve kariyer olanakları bulunmaktadır. Bu olanaklar şunları içerir:

Yazılım Geliştirme: Bilgisayar mühendisliği(İngilizce)  mezunları, yazılım geliştirme alanında çalışabilirler. Bu kapsamda web uygulamaları, mobil uygulamalar, masaüstü yazılımlar veya gömülü sistemler gibi çeşitli projelerde yer alabilirler.

Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi: Bilgisayar mühendisliği(İngilizce)  mezunları, yapay zeka ve makine öğrenimi alanlarında da kariyer yapabilirler. Bu alanlarda uzmanlaşarak veri bilimi, derin öğrenme, doğal dil işleme gibi konular üzerinde çalışabilirler.

Siber Güvenlik: Siber güvenlik, bilgisayar mühendisliği(İngilizce)  mezunları için önemli bir kariyer alanıdır. Siber güvenlik analisti, siber güvenlik uzmanı veya etik hacker gibi pozisyonlarda çalışarak bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayabilirler.

Veri Analitiği ve Büyük Veri: Bilgisayar mühendisleri(İngilizce), veri analitiği ve büyük veri alanında da kariyer yapabilirler. Veri bilimi, veri analitiği ve veri madenciliği gibi teknikleri kullanarak büyük veri kümelerinden anlamlı bilgiler çıkarabilirler.

Oyun Geliştirme: Oyun endüstrisi, bilgisayar mühendisliği(İngilizce)  mezunları için bir diğer kariyer seçeneğidir. Oyun geliştiricisi olarak çalışarak video oyunları geliştirebilirler.

Telekomünikasyon: Bilgisayar mühendisleri, telekomünikasyon sektöründe de kariyer yapabilirler. Ağ mühendisi, telekomünikasyon mühendisi veya kablosuz iletişim uzmanı gibi pozisyonlarda çalışarak iletişim ağlarını yönetebilirler.

Finansal Teknoloji (Fintech): Finans sektöründe, finansal teknoloji (fintech) şirketlerinde veya bankalarda bilgisayar mühendisliği(İngilizce)  mezunlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanda finansal sistemlerin geliştirilmesi ve yönetilmesi gibi konularda çalışabilirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları