Optik Çerçeve Fabrikası Gezi Etkinliği

14.12.2023

Öğrencilerimiz Gözlük Çerçevesi Üretim Sürecini Yerinde Öğrendi

Üniversitemiz Optisyenlik Programı öğrencileri Gözmer Optik Çerçeve Fabrikası’na giderek gözlük çerçeveleri üretim süreci hakkında bilgi aldı.

Üniversitemiz MYO Optisyenlik Bölümü Öğretim Görevlisi Şükrü Kartal, Öğretim Görevlisi Hamdullah Kuşça ve Öğretim Görevlisi Naz Esin Başkan rehberliğinde 14 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen teknik gezide fabrika yetkilileri tarafından Üniversitemiz öğrencilerine üretim ve kalite kontrol sistemleri hakkında önemli bilgiler verildi.

Ziyarette ilk olarak tasarım ve planlama sürecini gözlemleyen öğrencilerimiz daha sonra gözlük çerçevesinin üretim süreçlerini sırasıyla yerinde inceledi. Malzeme seçimi ve hazırlık aşamasında çerçevelerin nasıl şekillendiğine tanık olan öğrenciler üretim hattında gerçekleşen üretim sürecini izledi. Bununla beraber üretilen çerçevelerin elle işçilik ve detaylandırma çalışmalarını da izleyen öğrenciler kalite kontrol ve test aşamasında dikkat edilen hususlar hakkında detaylı bilgiler aldı.

Kalite kontrol aşamasının ardından paketleme ve dağıtım aşaması hakkında da bilgilendirilen öğrenciler gözlük çerçevesi üretim sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi sahibi oldu.

İstanbul Arel Üniversitesi olarak öğrencilerimize üretim süreci hakkında önemli bilgiler veren Gözmer Optik Çerçeve Fabrikası’na ve ekibine teşekkür ederiz.