Oş Batıralı Sıdakov Uluslararası Kırgız Özbek Üniversitesi’nden Ziyaret

31.03.2023

İstanbul Arel Üniversitesi ulusal ve uluslararası alanda iş birliği çalışmalarıyla bilime katkı sağlamaya devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında daha önce iş birliği anlaşması yapılan Kardeş ülke Krıgızistan’ın Oş şehrinde bulunan Batıralı Sıdıkov Uluslararası Kırgız-Özbek Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Çatkalbay Rayımbayev beraberindeki heyetle üniversitemizi ziyaret etti.

Prof. Dr. Çatkalbay Rayınbayev Başkanlığı’nda Üniversitemize gelen heyet Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Enver Duran ve Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mümin Ertürk tarafından karşılandı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Oş Batıralı Sıdakov Uluslararası Kırgız Özbek Üniversitesi heyeti Üniversitemizin laboratuvar ve ofislerini gezerek yapılan bilimsel ve teknolojik çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yapılan görüşmelerin ardından birçok konuda fikir birliğine varan heyetler Üniversitemiz ile daha önce yapılan iş birliği anlaşmasını değerlendirerek geliştirme kararı aldı. Yapılan görüşme çerçevesinde, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, ortak eğitim programları gibi konularda yeni projelerin uygulanmasına karar verildi.