Öykü Yarışmasında Ödüller Sahibini Buldu

13.12.2023

Cumhuriyetin 100. yılı nedeni ile Üniversitemizde düzenlenen “100 Yılın Öyküsü” konulu öykü yarışmasında ödüller sahibini buldu.

İstanbul Arel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Girişimcilik ve Liderlik Ofisi ile Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü ortaklığında düzenlenen birbirinden değerli eserlerin yer aldığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Kemal Gözükara Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı Yusuf Avcı, Fen – Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammet Yelten, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammet Yelten yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek dilimiz için bu tür yarışmaların önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Muhammet Yelten; “Yazma becerisi insana okuyup öğrenmenin kazandırdığı üstün bir meziyettir. Dolayısı ile yazmanın okumakla çok yakın, çok sıkı bir ilişkisi vardır. Sürekli olarak öğrenmeli ve yeni bilgiler edinmeyi alışkanlık haline getirmemiş kimseler zevkle okunan dili ve anlamı düzgün olan kelimeler yazamazlar. Bir yazıda kelimeleri titizlikle seçmek ve ustaca kullanmak başlı başına bir sanattır. Okumadan öğrenmeden nitelikli ve özgün eserler ortaya konulamaz. Okuma ve yazma eyleminin temelinde doğru ve sağlam bir dil şuuru geliştirme düşüncesi olmalıdır. “ dedi.

Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammet Yelten’in konuşmasının ardından dereceye giren öğrenciler sırasıyla açıklandı.

Birbirinden güzel eserlerin incelendiği yarışmada Faziletlerin Cumhuriyeti Muzaffer Olsun hikayesi ile üçüncü olmayı başaran Gülçin Karahasanoğlu Köksal ödülünü Prof. Dr. Muhammet Yelten’in elinden aldı.

Yarışmada “Baktığım Her Yerdesin Cumhuriyet” isimli eseri ile Ali Haydar Yağmur ikinci olarak ödülünü Üniversitemiz Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı’nın elinden aldı.

Yazdığı duygusal hikâye ile salonu duygulandıran Ayşenur Demirbilek birincilik ödülünü “Bir Nutuk Hatırası” isimli eseri ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez’in elinden aldı.

Törende konuşan öğrenciler Cumhuriyetimizin 100. Yılında yazdıkları eserlerle dereceye girmeyi başardıkları için gururlu ve mutlu olduklarını dile getirdi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeni ile düzenlenen tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İstanbul Arel Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda bu önemli yarışmaya katılan ve dereceye girmeyi başaran bütün öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.