Portucalence Üniversitesi İle Erasmus Anlaşması Yapıldı

06.06.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Tatar Erasmus Personel Hareketliliği çalışmaları kapsamında Portucalense Üniversitesi’ni (Universidade Portucalense-Portekiz) ziyaret etti.

Portucalense Üniversitesi’nin davetlisi olarak 15 – 19 Mayıs 2023 tarihinde “UPT Erasmus Staff Week 2023” programına katılan Doç. Dr. Volkan Tatar İstanbul Arel Üniversitesi ile Portucalense Üniversitesi arasında Erasmus anlaşması yaptı.

Doç. Dr. Volkan Tatar, ziyaret sırasında ’Uluslararası Örgütler ve Yeni Devletlerin Tanınması’ konusunda çeşitli dersler vermiş ve ’Staff Week” sebebiyle gerçekleştirilen, ‘Erasmus+Blended Intensive Programs (BIPs)’ ve ‘Key Action 2: Cooperation Project‘ programları bağlamında, Erasmus hareketliliği açısından oldukça önemli eğitimleri başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandı.

“Bu Tür Faaliyetleri Oldukça Önemli Buluyorum”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Tatar Erasmus faaliyetlerinin Üniversitemiz için önemli olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

“Avrupa’nın farklı ülke ve üniversitelerinden gelen öğretim elemanları, Erasmus koordinatörleri ve Erasmus sorumlularıyla hem tanışma hem de kurumların uluslararasılaşması hakkında faaliyetleri içeren bir hafta geçirdim. Bu ve benzeri faaliyetlerin uluslararası alanda kurumumuzun tanınması açısından oldukça önemli görüyorum.

Aynı zamanda sunumlar ve sohbetler sırasında ‘farklı ülke ve üniversitelerden katılımcıların Üniversitemizi takip ettiğini ve kurumlar arası dostluğun daha da geliştiğini gözlemledim. Portucalense Üniversitesi ile derin bir dostluğun oluşmaya başladığını ve ziyaret sırasında Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü’nden bir öğrencimizin Erasmus hareketliliği kapsamında Porto’ya kabul edilmesini sevinçle karşıladım. Yapmış olduğumuz anlaşma kapsamında “Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin ve personelimizin hareketliliği artık daha kolay” dedi.