Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR, Kazakistan’da

28.09.2018

Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR, Kazakistan’da

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü (Türkçe) öğretim üyemiz Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR, 04-06 Eylül 2018 tarihleri arasında Kazakistan- Çimkent’ te, Miras Üniversitesi’nin ev sahipliği ve Sakarya Üniversite’sinin koordinesinde düzenlenen olan 16. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’nde “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Bağlamında Kazakistan’da Enerji Verimliliği Politikaları ve Teşvikleri” başlıklı bildiri sunarak Üniversitemizi temsil etmiştir.

Kazakistan Miras Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Türk Tarih Kurumu, Kazakistan Korkut Ata Kızılorda Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Kırgızistan Uluslararası Kantörö Şaripoviç Toktomamatov Üniversitesi, Kazakistan-Türkiye Ahmet Yesevi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi,  Celal Bayar Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Gagauz Yeri Komrat Devlet Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen 16. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’nde, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan başta olmak üzere Türk Dünyası’ndan 150 delege katılmış, 200 bildiri sunulmuştur. Türk Dünyası ülkelerinin sorunlarının tartışıldığı Kongreye ulusal ve uluslararası basın yoğun ilgi göstermiştir.

Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR, 16.Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’nin ikinci ayağında  Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Kuruluşunun 25. Yılında TÜRKSOY Özel Oturumu” na da katılmıştır.

Türkistan Eyalet Valisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebaev, Türkiye’den gelen kongre heyetine Türkistan Müzesi’ni gezdirerek gelecekteki Türkistan şehri projelerini tanıtmıştır. Gezi sonrası Türkistan Eyalet Valisi, Kongre Heyetine Şahsaray Toy Salonu’nda akşam yemeği ikram etmişlerdir. Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR,  Türkistan Eyalet Valisi sayın Prof. Dr. Canseyit Tüymebaev’in davetine de katılarak üniversitemizi temsil etmiştir.

Değerli akademisyenimiz Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR’ı kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.