Çift Ana Dal / Yan Dal

Çocuk Gelişimi

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Çift Ana Dal:

• Çift anadal programına başvurular öğrenci işleri bilgi sisteminden (Proliz) Çift Anadal Başvuru Formu doldurularak yapılır.
  • Öğrencinin çift anadal programına başvurabilmesi için;
  • Başvurduğu programın seviyesine göre Üniversitenin lisans öğrencisi olması,
  • Başvurduğu döneme kadar anadal lisans diploma programında aldığı tüm kredili dersleri başarıyla tamamlaması,
  • Başvuru anında anadal diploma programı GNO’sunun en az 2,75 olması ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasında en üst %20’de bulunması gerekir.
  • Başvuru anında GNO şartını sağlayan ancak ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarıyla en üst %20’sinde yer almayan öğrenciler, çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanı kadar puana sahip ise çift anadal programına başvurabilirler.
  • Herhangi bir disiplin cezası almış öğrenciler çift anadal programına başvuru yapamaz.
  • Daha fazla ayrıntı için Arel İnternet sitesinde bulunan Yönergeler kısmından “İstanbul Arel Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Eğitim ve Öğretim Programları” yönergesini inceleyiniz:

Çocuk Gelişimi Bölümü’nün Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Psikoloji, Sosyal Hizmet bölümleri ile Çift Ana Dal protokolü bulunmaktadır.

Yan Dal:

• Çift anadal ve yandal programlarına ilişkin hususlar, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde Senato tarafından belirlenir.
  • Değişim programlarına katılacak öğrenciler ile ilgili esas ve usuller; “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde Senato tarafından belirlenir.
  • Değişim programındaki öğrenciler, öğretim ücretini Üniversiteye öder.

Çocuk Gelişimi Bölümü’nün Psikoloji bölümü ile tek taraflı, Sosyal Hizmet, Sağlık Yönetimi bölümleri için çift taraflı yandal protokolü bulunmaktadır.

Bölüm Hakkında