Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Uzman hekimce teşhisi konmuş bir sağlıksızlık durumu yaşayan hastaya rehabilitasyon programı planlamanın yanı sıra, ölçme ve değerlendirme yöntemlerini kullanarak süreci takip eden ve programı uygulayan sağlık profesyonellerine fizyoterapist denir. Her yaştan bireyler ihtiyaç duyduğu rehabilitasyon uygulamaları, bilimsel veriler ve test sonuçları ışığında gerçekleştirilir.

İstanbul Arel Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü, kişi ve toplumun sağlık sorunlarına vakıf, problem çözme ve klinik becerilerini geliştirmiş, araştırma, geliştirme ve bilgi alış-verişine, doğru iletişim kanallarını kullanabilen mezunlar yetiştirmektedir. Henüz öğrencilik döneminde kariyer adımlarında öğrencilerini yalnız bırakmamakla kalmayıp, aynı zamanda teşvik edici faaliyetler gerçekleştiren İstanbul Arel Üniversitesi, iş yerinde çalışma uygulamalarıyla sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacına yanıt vermeyi hedeflemektedir.

Çalışma Alanları

Fizyoterapistlerin, rehabilitasyon merkezleri başta olmak üzere; hastaneler, özel sağlık işletmeleri, spor ve sağlık merkezleri, spor kulüpleri, huzurevleri gibi alanlarda görev yapma olanağı bulunuyor. Lisansüstü eğitimine devam eden mezunlar, akademik kariyerlerini de sürdürebilirler.

Bölüm Hakkında