Sağlık Bilimleri Fakültesi

Bölümün Başarıları

Hemşirelik

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Arel Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü; hemşireliğin dokuz uzmanlık alanında kendini geliştirmiş akademik kadrosu, Hemşirelik Ulusal Çekirdek Eğitim Program-HUÇEP- 2022’ye göre güncellenmiş eğitim programı, laboratuvar alt yapısı, klinik ve intörnlük uygulaması, proje ve araştırma yapma olanakları, mesleki ve sosyal konularda gerçekleştirilen seminer, kongre, teknik gezi vb. çeşitli etkinlikler ile fark yaratmaktadır.

Hemşirelik Bölümü hocalarımızın, öğrenci merkezli eğitim yaklaşımlarıyla öğrencilerimizin kuramsal ve uygulamalı derslerde daha etkili öğrenmeleri sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda, mezunlarımız mezuniyet sonrası çalışma yaşamına hem kuramsal bilgileri hem de uygulama alanındaki yetkinlikleriyle daha donanımlı hemşireler olarak hazırlamaya çalışmaktayız.

Hemşirelik Bölümünün, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Çocuk Gelişimi Bölümleriyle birlikte yürüttüğü “Çift Ana Dal Programı” öğrencilerimizin kariyer gelişimini desteklemektedir. Ayrıca, Erasmus vb. uluslararası değişim programlarıyla öğrencilerimizin yurt dışında eğitim veya staj olanakları sağlanmakta ve yurt dışı deneyim kazanmalarına ortam hazırlanmaktadır.

Arel Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü tarafından mezuniyet sonrası uzmanlık eğitimi sunmak üzere “Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programını” 2019 yılından bu yana sürdürmektedir. Ayrıca hemşireliğin dokuz ana bilim dalını içerecek şekilde “Yüksek Lisans ve Doktora Programlarının” açılması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  2023 yılında “Hemşirelikte Yönetim Yüksek Lisans Programı” başvurusu yapılmış ve 2024 yılında da  “İç Hastalıkları Hemşireliği ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemşireliği” yüksek lisans programı için Yüksek Öğretim Kuruluna (YOK) onay almak üzerek başvuru yapılacaktır. Tüm bu çalışmaları öğrencilerimiz ve mezunlarımızdan aldığımız güçle, onların mesleki ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla, büyük bir heyecan ve güdülenmeyle yürütmeye çalışmaktayız.

Bölüm Hakkında