Sağlık Yönetimi

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Sağlık Yönetimi Bölümü, sağlık sektöründe kurumların işletme ve planlama faaliyetlerini gerekli analiz ve bilimsel çalışmalarla yürütülmesi amacıyla profesyoneller yetiştirmektedir. Öğrencilerine hastane yönetiminden, sağlık teknolojileri ve kullanımına dek geniş bir yelpazede eğitim veren İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü, çağdaş ve evrensel değerleri benimsemiş, girişimci, iletişim becerileri gelişmiş ve sağlık alanında yetkin işletmeciler ya da yöneticiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Çalışma Alanları

Sağlık işletmecisi ya da yöneticisi unvanı alan, Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları: Sağlık ve sosyal güvenlik kurum ve kuruluşlarında, İlaç ve tıbbi cihaz endüstrisinde , sivil toplum kuruluşlarında idari, mali ve teknik işlerden sorumlu işletmeci/yönetici olarak görev almaktadır. Lisansüstü eğitimlerini sürdüren mezunlar, üniversitelerin ilgili fakülte ve yüksekokullarında akademik kariyerlerini sürdürebilirler.

Bölüm Hakkında