Dekanın Mesajı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Sevgili Öğrenciler,

Sağlık ve eğitim alanında hizmet veren tüm sektörler, bir toplumun bugününü ve yarınını şekillendiren en önemli paydaşlardır. Bu paydaşlardan biri olan İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin temel amacı, alanında yetkin, bilgili, akademik formasyonu güçlü ve yaşam boyu kendini geliştirmeye açık sağlık elemanları yetiştirmektir. Bu önemli görevin bilincinde olan deneyimli akademik kadromuz, Cevizlibağ yerleşkemizde bulunan tam donanımlı Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi laboratuvarları ile öğrencilerine kapsamlı bir eğitim vermekte, aynı zamanda bilimsel çalışmalar yürüterek tıp ve sağlık literatürüne katkı sağlamaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak biliyoruz ki, sevgili öğrencilerimizi iyi yetiştirmek, hem üniversitemize, hem ülkemize hem de yetiştirdiğimiz mezunlarımızdan destek bekleyen hastalara karşı en önemli görev ve sorumluluğumuzdur.

Öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlayıp mezun olduktan sonra, ülkemiz için son derece büyük bir ihtiyaç olan sağlık hizmetini vermek üzere, kamu veya özel sağlık kuruluşlarında meslek yaşamına adım atabilir veya akademik yolda ilerlemeye karar verip fakültemizde yüksek lisans eğitimine devam edebilirler. Hangi yolda ilerlerse ilerlesinler, geleceğin sağlıkçıları olarak mesleklerini en iyi şekilde icra edecek; her biri, nerede ve hangi koşullarda olurlarsa olsunlar aldıkları eğitimi, bilgilerini ve emeklerini, etik değerlere bağlı kalarak ihtiyacı olanlara sunacaklardır.

Yeni başlayan akademik yılda İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde eğitimlerine devam eden tüm öğrencilerimize, akademik personelimize sağlıklı ve verimli bir eğitim-öğretim yılı diliyor; aramıza yeni katılan öğrencilerimize de “Hoşgeldiniz” diyorum.

Prof. Dr. Yıldız İYİDOĞAN
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı