Şehidimizi Üniversitemizde Düzenlenen Törenle Andık

29.04.2022

Şehidimizi Üniversitemizde Düzenlenen Törenle Andık.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler 2018 mezunu “Şehit Piyade Teğmen İsmail Can Softa’yı Anma ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dersliğine İsim Verme Töreni” gerçekleştirdik.

Törenimize, Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ayşe Yiğit Şakar, diğer fakülte dekanlarımız, Şehidimizin ailesinden; annesi Melek Softa, babası Ragıp Softa, kız kardeşi Müberra Softa ve yeğeni Ayaz katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Üniversitesimiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Yiğit Şakar yaptı. Prof. Dr. Şakar, “Kurumlar değerlerini yaşattıkları sürece sürdürülebilir olurlar. Cumhuriyetimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne hizmet edenlere ve bu uğurda can vererek devleşenlere vefa göstermek en önemli değerlerimizden biridir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak vatanın bölünmez bütünlüğü ve insanlığın huzuru için şehit olan öğrencimize ve çok kıymetli ailesine vefa göstermek boynumuzun borcudur. Bizim için onurdur.” diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Şakar, “Bugün burada toplanmamızın özel bir anlamı daha var. Bugün aziz şehidimiz İsmail Can Softa’nın doğum günü. Bu özel günde ismini ölümsüzleştirmek istedik.Bu vesileyle kıymetli evladımız ve aziz şehidimizin isminin Fakültemiz dersliğine verilerek isminin yaşatılması talebimi yürekten destekleyen ve kabul eden sayın Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara’ya, sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ercan Gegez’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, “Bu sınıf ile hem şehidimizin adı yaşatılacak hem de ona milletimiz adına minnettarlığımızı ifade etmiş olacağız. Burada okuyan, bu sınıfı kullanan öğrencilerimiz şehitlik kavramını, mertebesini daha iyi anlamış olacaklar. Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin bağımsızlığı, huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak ve onların isimlerini ölümsüzleştirmek Üniversitemiz adına bir görevdir.”

Şehidimizin babası Ragıp Softa ise duygularını, “Bir baba olarak bugün fazla bir şey diyemeyeceğim. İyi ki bu vatan için şehit oldu, çok gururluyum. Böyle bir üniversiteden mezun olduğu, böyle güzel hocaların İsmail’e ders verdiği için çok mutluyum. İyi ki İstanbul Arel Üniversitesi’nden mezun olmuş.” diyerek dile getirdi.

Tören, Aziz Şehidimiz İsmail Can Softa’nın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dersliğine isim verilmesinin ardından son buldu.