Psikoloji

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

Bu program çerçevesinde, öğrencilere iyi bir psikoloğun sahip olması gereken teorik ve pratik bilgi ve becerileri kazandırmak ve öğrencilerin sosyal ve etik sorumluluk sahibi olmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Programdan mezun olacak ve Psikoloji Doktora programından diploma alacak psikologlar aşağıda belirtilen alanlarda donanım sahibi olacaklardır:

• Psikopatoloji
  • Çok değişkenli İstatistik (Yapısal Eşitlik Modellemesi)
  • Bireysel Psikoterapi
  • Grup Psikoterapileri
  • Bilimsel Araştırma Metodolojisi

Klinik tecrübe kazandırmak için, öğrencilere psikoterapi ve psikolojik değerlendirme alanlarında süpervizyon verilecektir. Öğrenciler ‘Yetişkin Psikoterapisi’, ‘Çocuk ve Ergen Psikoterapisi’ ve ‘Aile Terapileri’ alanlarında 4 ayrı süpervizyon alacaklardır.

Ayrıca programda öğrencilerin yaptıkları bilimsel araştırmaları ve tezlerini bilimsel dergilerde yayınlamaları amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin programda edindikleri donanım, akademik alanda ilerlemeleri için (yardımcı doçentlik, doçentlik, profesörlük gibi) gerekli alt yapıyı sunacaktır.

Bilgi Formu

Online Başvuru Formu