Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Akademisyenleri ile Öğrencilerinin Sempozyuma Katılımı

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (TLT) Programı olarak 29 Nisan 2023 Cumartesi günü Öğr. Gör. Tuğçe TÜCCAR ve Öğr. Gör. Narin SEZER eşliğinde öğrencilerimiz ile birlikte Dünya Laborantlar Günü kapsamında Acıbadem Üniversitesinde düzenlenen Mesleğimizin Geleceği Sempozyumu’na katılmış bulunmaktayız.

Sempozyum kapsamında, TLT eğitiminde güncel sorunlar ve çözüm önerileri ve kalite kontrol yönetimi konuları hakkında bilgiler verilmiştir. Ayrıca, öğrencilerimiz filebotomi teknikleri ve hematolojide mikroskopi konularında teorik eğitimler ile  POCT cihazı olarak glukometre kullanımı ve hassas pipetaj (PCR tabanlı) kullanımı konularında uygulamalı eğitimlere katılmışlardır.