Tıp Fakültesi

Üroloji Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

Üroloji Anabilim Dalı’nda androloji, endoüroloji, üroonkoloji, kadın ürolojisi, fonksiyonel üroloji, nöroüroloji, rekonstrüktif üroloji ve çocuk ürolojisi alanlarında tanı ve tedavi yöntemleri dünya standartlarında son güncel gelişmeler çerçevesinde uygulanmaktadır. Güncel tanı yöntemlerinden MR füzyon prostat biyopsisi (akıllı biyopsi), sistoskopi ve ürodinami işlem odasında günübirlik olarak yapılmaktadır. Üroloji alanında yapılan girişimlerin çoğunluğunu oluşturan kapalı cerrahiler (endokopi, laparoskopi, robotik cerrahi), lazer prostat cerrahileri (ThuLEP), üretroplasti, MicroTESEgibi üst düzey deneyim ve beceri gerektiren tüm cerrahiler başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Üroloji klinik uygulamalarımız Memorial Şişli Hastanesi üroloji kliniğinde yapılmaktadır.

Hastanemizde her çarşamba günü Üroonkoloji (radyoloji, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi, patoloji, nükleer tıp, genel cerrahi bölümlerinin katılımıyla), her salı günü IVF (üroloji, kadın doğum, genetik, embriyoloji bölümlerinin katılımlarıyla) toplantıları yapılmaktadır.

Anabilim Dalımız bilimsel alanda güncel bilgilerin yakından takip edilmesine özen göstermekte, her yıl çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası kongrelerde yer almakta ve bu çalışmalar ulusal ve uluslararası dergilerde makale olarak yayınlanmaktadır.

İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda öğrencilere ürolojinin temel kavramları öğretilmekte ve gerekli pratikler verilmektedir. Hedefimiz etik kurallara uyan, araştıran, sorgulayan, üreten, mesleğine sevgi ile bağlı uluslararası standartlarda hekimler yetiştirmektir.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları